2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

61 yaşında okuma-yazma öğrendi

Mersin'in Düğdüören köyünde 61 yaşındaki Sultan Aygün, Halk Eğitim Merkezi tarafından köy okulunda açılan kursa katılarak okuma-yazma öğrendi.

Kucağındaki bebeği ile 3 aylık kursu başarıyla tamamlayan köylü kadın, hak ettiği belgesini de sırtına bağladığı bebeğiyle birlikte aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından köylere yönelik düzenlenen okuma-yazma kursları kapsamında, merkeze bağlı Düğdüören köyünde okuma-yazma kursu açıldı.

12 kişinin katılımıyla 3 ay önce başlayan kursta 10 kişi okuma-yazmayı öğrenerek, düzenlenen bir törenle belgelerini aldı. Törene katılanlar arasında kursiyerlerin en yaşlısı olan 61 yaşındaki Sultan Aygün, "Okumanın yaşı yoktur" sözünün doğruluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kucağında 1 yaşındaki bebeğiyle 3 aylık kursu birincilikle bitiren Aygün, belge dağıtım törenine de bebeğiyle birlikte geldi.

Törende duygulu anlar yaşayan Aygün, çocukluğunda imkanı olmadığı için okula gidemediğini, okul çağında dağlarda çobanlık yaparak, bağ-bahçe işlerine baktığını söyledi. Okuma-yazmayı bilmemenin sıkıntısını her zaman yaşadığını ve içerisinde bir uhde olarak kaldığını dile getiren Aygün, "Köyümüzde açılan bu kurs benim için çok güzel bir fırsat oldu. Henüz kundaktaki bebeğime rağmen kursa katılarak,
öğretmenimin anlattıklarını büyük bir azimle dinledim. Beni bu yaşta okuma-yazmaya sürükleyen içimdeki uhde artık yok oldu, bundan sonra ölsem de gözüm açık gitmem" diye konuştu.

Kursiyerlere okuma-yazmayı öğreten Düğdüören Kaşlı İlköğretim Okulu Müdürü Figen Uysal, törende yaptığı konuşmada, yetişkinlere yönelik düzenlenen okuma-yazma kursuna 12 kişinin katıldığını belirterek, 10 kişinin başarılı olduğunu söyledi.
Bu 10 kişinin bütün köy halkına örnek olduğunu ifade eden Uysal, okuma-yazmanın yaşının olmadığının bir kez daha görüldüğünü, temennilerinin ise köylerde okuma-yazma bilmeyen insanların kalmaması olduğunu vurguladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ünal Şenocak ise 17 Ocak 2007-23 Ocak 2008 tarihleri arasında toplam 17 bin 388 kişiye kurs verildiğini söyledi. Daha sonra il mili eğitim şube müdürleri ve öğretmenler tarafından okuma-yazma öğrenen kursiyerlere belgeleri verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı törende, yaşlı bir kadın da okuma-yazma öğrenen kızına altın taktı.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 16:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?