5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

61 yatın yolculuğu başladı


Amatör denizcilerin aralarındaki dostluğu pekiştirmek ve Doğu Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin kültürlerini tanımak amacıyla bu yıl 20.'si organize edilen Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi (EMRY) devam ediyor.

24 Nisan'da İstanbul Ataköy Marina'da başlayan ralli kapsamında 35 günlük bir deniz yolculuğunun ardından Mersin'e ulaşan yatlar, kentte 4 günlük bir molanın ardından da bugün yeniden yola çıktı.

19 ayrı ülkeden 61 yat ve 180 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen rallinin Mersin etabının sona ermesinin ardından yatlar, bu sabahtan itibaren Hatay'ın İskenderun ilçesine doğru yola çıktığı açıklanırken, bazı yatların da yarın sabah saatlerinde yola çıkacağı belirtildi.

Yatçılar 74 gün sürmesi planlanan rallide bin 679 deniz mili kat ederek, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır'da 24 marina ve limanı ziyaret edecek. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya, Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Japonya, Türkiye, İsviçre, Belçika, İspanya, Kanada, Danimarka ve Güney Afrika'dan gelen deniz tutkunlarının katılımıyla gerçekleştirilen 20. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin de 3 Temmuz'da İsrail'in Herzliya Limanı'nda sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 18:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?