4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

62 kadın okuma-yazma öğrendi

Mersin'de, "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" çerçevesinde düzenlenen kurslara katılan 62 kadın okuma-yazma öğrendi. 

Siteler Mahallesi Hürriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, Toros Rotary Kulübü desteğiyle gerçekleştirilen kurslarda okuma-yazma öğrenen 62 kadına sertifikaları verildi. Törende kursiyerler adına teşekkür konuşması yapan Merinaz Kanseray, yetkililerden okuma-yazma kurslarının yanı sıra kadınların el becerilerinin geliştirilmesine ve evlerine katkı sunmalarına fayda sağlayacak kurslar açılmasını istedi. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da, çocukların eğitimde istenilen seviyeye gelebilmesi için öncelikle annelerinin iyi eğitim almış olması gerektiğini belirterek, "Bu eğitimlerin başı da tüm annelerimizin okur-yazar hale getirilmesidir. Mersin'de kadınlarımızın okuma-yazma oranı yüzde 83.9'dur. Bu sayı oldukça düşük bir rakamdır. Hedefimiz bu rakamı yüzde 90'lara çıkarmaktır. 

Bu yıl 2 bin civarında bayan okur-yazar oldu. Yıl sonu itibarıyla bu sayı 7 bin 500'e çıkarılacaktır. Okuma-yazma kurslarına parasal destek veren Toros Rotary Kulübü'ne teşekkür ediyorum" dedi. 

Vali Hüseyin Aksoy ise, kadınların temel eğitimden yoksun olmalarının ve okuma-yazma bilmemelerinin kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etti. "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" çerçevesinde birçok kurs düzenlendiğini kaydeden Aksoy, konuşmasında "Haydi Kızlar Okula Kampanyası"na da değindi. Kentte kızların yanı sıra okula gitmeyen erkek çocukların da bulunduğunu belirten Aksoy, bu çocukların eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini söyledi. Aksoy, "Başta anne babalar olmak üzere bütün kişi ve kurumların, okula gitmeyen çocuklar varsa bunların okula kazandırılması için gayretlerini bekliyoruz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde, daha önce hiç okula gitmeyen 12 yaşındaki Zeliha Aba ile 8 yaşındaki Kader Oğuz'un Hürriyet İlköğretim Okulu'na kayıtlarını yaptı.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 15:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?