5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

63 genç doktor gelecekten ümitsiz

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olarak doktorluk mesleğine ilk adımı atan gençler, gelecekten yana endişeli olduklarını dile getirdi.

MEÜ Tıp Fakültesi 6. Dönem mezunlarını verdi. Çiftlikköy Merkez kampusü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Mezuniyet Töreni' ile birlikte toplam 63 öğrenci diplomasını aldı.

Böylelikle 1998 yılında faaliyete giren Tıp Fakültesi'nden mezun olan öğrenci sayısı da 233'e yükselmiş oldu. MEÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin mini konseriyle başlayan törende mezun olan öğrencilerin hazırlamış olduğu 20 dakikalık slayt gösterisi de sunuldu. Ardından arkadaşları adına söz alan Tıp
Fakültesi Dönem Birincisi Melih Demirbaş, yoğun ders temposu içindeki zorlu sınavlardan uykusuz geçen hastane nöbetlerine kadar uzanan süreçte öğrenciliğin yanı sıra doktorluk, hemşirelik, teknisyenlik, sekreterlik ve hatta hasta bakıcılığı olmak üzere her işi yaptıklarını anlattı.

Demirbaş, üniversitelerin mevcut kapasitelerin mevcut eğitim kapasitelerini arttıramamasına karşın tıp fakültelerindeki öğrenci kontenjanlarının arttığını, bu durumun da nitelikli tıp eğitimini engellediğini iddia etti. Sağlıkta Dönüşüm Programıyla birlikte sağlık sektöründe de 'sosyal devlet' anlayışının terk edildiğini savunan Demirbaş, bununla birlikte sağlık hakkının da kapitalist bir anlayışa teslim edilerek, aile hekimliği gibi uygulamalarla da hekimlere tıbbi sorumluluklarının yanında birer işletmeci sorumluluğu yüklendiğini söyledi.

Demirbaş, "Kendi hekimine dahi güvenmeyen siyasi bir anlayışın iktidar olduğu bir ülkede, bunun sonucu olarak toplumun hekime, hekimin de çalışma hayatına ve geleceğine yönelik güven duygusu içinde olması beklenemez. 'Benim doktorum iğne yapmasını bile bilmez' demekten çekinmeyen, ithal doktorların peşinde koşan, her türlü tıbbi sorunlarını başta Amerika olmak üzere yabancı ülkelerde çözmeye alışmış günümüz siyasetçilerine inat 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyen Ulu Önderimizin bizlere göstermiş olduğu güveni boşa çıkartmamaktır bütün gayemiz" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise, Tıp Fakültesi öğrencilerinin çok zor ancak bir o kadar da anlamlı bir mesleği seçtiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin dört bir yanına dağılacak olan öğrencilerin aynı zamanda da insanlara sağlık hizmeti sunacağını anlattı. Vali Aksoy, mezun olarak doktorluk mesleğine ilk adımı atan öğrencilerin, başta aileleri olmak üzere toplumun kendilerine olan güvenini boşa çıkartmayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş da, bugüne kadar kendinden emin adımlarla ilerlediklerini ve üniversite olarak bilim dünyasında önemli bir yere sahip olduklarını söyledi. Emekdaş, MEÜ'nün bilimin ışığında ve Atatürkçü çizgisinden taviz vermeyen eğitim ve öğretim anlayışıyla toplumun kaliteli insan kaynağını oluşturma gayretini yorulmadan sürdürdüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler 'Hipokrat Yemini'ni ederken, Dönem Birincisi olan Melih Demirbaş yaş kütüğe dönem plakasını çaktı. Tören dereceye giren öğrencilere mezuniyet belge ve ödüllerinin verilmesinin ardından diplomalarını alan öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmasıyla son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 20:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?