3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

630 öğrenci memleketlerine döndü

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliği ile yürütülen 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Ağrı ve Hakkari'den Mersin'e gelen 630 öğrenci, memleketlerine döndü.

Öğrencileri yolcu etme töreninde konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, misafir öğrencilerin Mersin'de hoşça vakit geçirdiklerini belirterek, "Mersin'e gelecek olan 2 bin 835 kişi ile gönül köprüsü kuruyoruz. Yaşadığımız müddetçe, sizler yaşadığınız müddetçe bu dostlukları unutmayacaksınız. Sizi ağırlamaktan çok mutlu olduk. İyi arkadaşlıklar edindiniz, umarım bu arkadaşlıklarınız ömür boyu devam eder. Yıllar sonra da Mersin'e gelince sizleri kapımızı her zaman açacağız" dedi.

'Gönül Köprüsü' projesinin bundan sonrada devam etmesini istediklerini söyleyen Gül, Gönül Köprüsü projesi adı altında bir orman alanı düzenlendiğini ifade etti. Mersin'e dikilen fidanların öğrenciler arasındaki gönül bağlarını sağlamlaştıracağını kaydeden Gül, "Mersin'e geldiğiniz zaman göreceksiniz ki, bu fidanlar sizinle beraber büyümüş olacak. Bu fidanlar sizin eseriniz. Dostlukların gelşimesi için burada yaşadığınız güzellkleri arkadaşlarınızla paylaşın" diye konuştu.

Gül'ün konuşmasının ardından 630 öğrenci, samimi ve mutlu bir şekilde otobüslerine binerek memleketlerinin yolunu tuttu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:02:22
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 15:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?