3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

69 bin 500 öğrenci karne aldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 69 bin 500 öğrenci karne aldı.

İlk dönemin sona ermesi nedeniyle Emine Boro İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene; Kaymakam Abdulhamit Erguvan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin okudukları şiirler ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Tarsus'ta ilk dönemin sona ermesiyle birlikte 139 eğitim kurumunda 69 bin 500 öğrenci ve 2 bin 583 öğretmenin 15 günlük tatile girdiğini belirtti. Sarı, son 10 yılda Tarsus'ta eğitim konusunda büyük aşama kaydedildiğini ifade ederek, "Bu mahalledeki öğrenciler 10 yıl önce başka bir okula gidiyordu. Şimdi ise kendi okullarında tüm donanımları ile çağa uygun bir eğitim kurumunda, kendi binalarında eğitime devam ediyorlar. İşte bu, 10 yılda nasıl bir aşama kaydettiğimize en somut örnektir" dedi.

Kaymakam Abdulhamit Erguvan ise, "Herkes için söylüyorum. Tüm öğrencilerimiz birer çocuktur. Öğrencilerimize birer çocuk gözü ile bakın. Bırakın öğrencilerimiz çocukluklarını yaşasınlar. Tabii ki çok çalışmaya ihtiyacımız var. Her ne eksiğimiz varsa, o eksiğimizi çalışma ile kapatacağız, ancak her çalışmanın ardından dinlenmenin de önemini bilerek, çocuklarımızı bunaltmayalım" diye konuştu.

Törende bazı öğrencilerin ayakkabısının yırtık olduğunu ve bazı öğrencilerin kış mevsimi olmasına rağmen yazlık ayakkabı ile okula geldiğini gören Erguvan, Okul Müdürü Soner Tanyeri'den bu durumda olan öğrencileri tespit etmesini isteyerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla size 120 çift ayakkabı verelim, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?