9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

7 dekar kızılçam ormanı yandı

Mersin'in Erdemli ilçesinde çıkan yangında 7 dekar kızılçam ormanı zarar gördü.

İlemin köyü Karakuşlu mevkisinde gece 00.30 sularında çıkan orman yangınına, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 6, Mersin ve Silifke orman işletme müdürlüklerine ait 3 arazöz, Erdemli ve Tömük belediyelerine ait 2 itfaiye aracı, kamyonet, traktör ve minibüsten oluşan 14 araç müdahale etti. Sabah saatlerine kadar devam eden söndürme çalışmalarına, 102 yangın söndürme işçisi, jandarma ekipleri, çevre köy ve beldelerden gelen vatandaşlar katıldı. Yangın, 5 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner, yangın sonrası zararın telafisi için çalışmalara başlanacağını belirtti. Üstüner, "Vatandaşlar tarafından ihbarı yapılan yangına ekiplerimiz 15 dakika kadar kısa bir sürede müdahale etti. Biz en çok yangın bölgesinin batısında yer alan ağaçlandırma sahamıza da yangının sıçramasından endişe ettik. Bu alana yangının sıçraması 500 hektarlık bir alanın tehlike altına girmesi anlamına geliyordu" dedi

Çok kuvvetli bir rüzgarın olmamasının büyük şans olduğunu ifade eden Üstüner, "Yağışların bölgemize yeteri kadar düşmemesi yangın mevsiminin sürdüğü anlamına geliyor. Vatandaşlarımız yangın konusunda oldukça duyarlı davranıyorlar. Ancak duyarlılık yetmiyor, biraz da dikkatli olmak gerekiyor. Yangın bölgesinde gerekli soğutma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" diye konuştu.

Üstüner, yangının çıkış sebebi konusunda jandarma ekiplerinin tahkikat başlattığını kaydetti. Orman yangınında, yangın bölgesi içinde kalan 250 metrelik telefon hattı ve telefon direklerinin hasar gördüğünü belirten Telekom yetkilileri de, hasar tespitinde bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 16:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?