9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

750 çöp konteyneri dağıtılacak

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi tarafından, sorumluluk bölgesi dahilindeki mahallelere 750 çöp konteyneri dağıtılacağı bildirildi.

Akdeniz Belediyesi'nin hizmetlerinin kesintisiz süreceğini ifade eden Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, belediyenin tüm olanaklarını vatandaşlara hizmet için seferber ettiklerini belirtti. Akdeniz beldesinin şehir merkezini kapsaması nedeniyle gündüzleri yaklaşık 500 bin nüfusa göre temizlik hizmeti yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Yücesoy, her gün yaklaşık 370 ton çöpü düzenli olarak topladıklarını kaydetti.

25 mahalleye eşit hizmet götürdüklerini vurgulayan Yücesoy, "Beldemiz sınırları içinde yaklaşık 4 bin çöp toplama konteynerimiz var. Bu konteynerleri düzenli olarak temizliyor, yıkıyor ve tamirini yapıyoruz. Bu ay 'Daha temiz bir Akdeniz' hedefiyle 750 yeni konteyner aldık ve çöp konteynerlerimizin dörtte birini yeniledik. Mahalle muhtarlarımızla birlikte belirlediğimiz sokaklardaki eksiklikleri belirleyerek, çöp konteynerleri dağıtımına Siteler, Müfide İlhan, Özgürlük, Güneş ve Şevket Sümer mahalleleri ile başladık. Konteyner yenileme çalışmalarımızı 25 mahallemizde 1 hafta içinde tamamlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 16:04:06
Güncelleme :15 Kasım 2007 Perşembe 16:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?