2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

750 genç iş sahibi oldu

İçel Sanayi Araştırma, Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İŞGEV), ücretsiz düzenlediği kurslarda eğitim gören 750 genci iş sahibi yaptı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile tekstil ve konfeksiyon sanayiinde ihtiyaç duyulan işgücü sorununu çözmek amacıyla 1998 yılında kurulan İŞGEV, işsiz gençlerin umut kapısı haline geldi. İŞGEV Müdürü Adil Kuşçu, Yenişehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer kurum ve kuruluşların da desteğiyle açtıkları kurslarda bugüne kadar eğitim gören 800 gençten 750’sinin işe girdiğini belirtti.

Eğitimlere ilk aşamada konfeksiyon kursları ile başladıklarını ifade eden Kuşçu, modelist-stilist eğitimi vermeye başladıklarını da bildirdi. Avrupa’nın el becerisi olan meslek sahibi genç işgücüne ihtiyacı olduğunu ifade eden Kuşçu, bundan dolayı Avrupa Birliği ülkelerinde bu tür kursların hızla arttığına dikkati çekti.

Sınırlı olanaklarla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Adil Kuşçu, başta ulaşım hizmetleri olmak üzere birçok sorunları olduğunu söyleyerek, destek veren kurumlara teşekkür etti. Kuşçu, 3 ay 10 günlük kurslar sonunda katılımcılara sertifika verdiklerini bildirdi. Tüm kursların ücretsiz olduğunu belirten İŞGEV Müdürü Adil Kuşçu, kurslara katılmak isteyenlerin 473 26 66 numaralı telefondan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:28:13
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 16:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?