4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

78'lilerin 'avcı' tepkisi

MERSİN'DE 78'LİLERİN 'AVCI' TEPKİSİ

Bir dönem Mersin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve terör örgütü 'Devrimci Karargah'a yönelik operasyon sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Hanefi Avcı'nın adının devrimcilerle birlikte anılması, Mersin 78'liler Derneği'nce protesto edildi.

1980'li yıllarda Mersin'de görev yaptığı süreçte Avcı'nın da bizzat katıldığı sorgulamalarda 'işkence' ile öldürüldüğü öne sürülen Ali Uygur'un mezarının bulunduğu Mersin Şehir Mezarlığı'nda bir araya gelen dernek üyeleri, önce mezarlık içinde kısa bir yürüyüş yaptı, ardından da Uyur'un mezarı başında ortak bir açıklama yaparak Hanefi Avcı'ya tepki gösterdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken, 'Haliç'te Yaşayan Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabının yayınlanmasından kısa bir süre sonra terör örgütü 'Devrimci Karargah'a yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Hanefi Avcı'nın adının devrimcilerle birlikte anılmasına tepki gösteren göstericiler, Avcı'dan da 'işkenceci polis' olarak bahsetti.

"AVCI'NIN DEVRİMCİLERLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Üzerinde, 'Kaybettiler, Bulduk. Unutmadık, Unutturmayacağız' ifadesinin yer aldığı Ali Uygur'un portresini de taşıyan grup adına konuşan Mersin 78'liler Derneği Onursal Başkanı Ethem Dinçer, "Hanefi Avcı'nın devrimcilerle ilişki gibi gösterilmesi bizi rahatsız ediyor. Mersin'de görev yaptığı süre içinde devrimcilere işkence eden, Ali Uygur'u katleden Avcı, devrimcilere yardım suçlamasıyla değil, işkence suçlamasıyla yargılanmalıydı. Çünkü Avcı'nın devrimcilerle ilişkisi işkence ilişkisidir. Avcı'nın,

'Devrimci Karargah' operasyonundan tutuklanarak devrimcilerle ilişkilendirilmeye çalışılmasını, ülkemizde yaşayan bütün devrimcilere yapılan bir hakaret olarak algılıyoruz " dedi.

Ali Uygur'un 1980 yılında gözaltında kaybedildiğini, olayın sorumlularından birinin de Hanefi Avcı olduğunu iddia eden Mersin 78'liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koçak da, Avcı'nın devrimcilere olan ilgisinin de operasyonların düzenlenmesi, yargısız infaz, ölü ele geçirme sürecinde devam ettiğini, sağ yakalananlarla olan ilişkisininse işkenceyle devam ettiğini iddialarına ekledi.

"HANEFİ AVCI 'İŞKENCE' SUÇUNDAN DA YARGILANABİLİR"

Koçak, "Filistin askısından falakaya, elektrik vermeden coplu tacizlere, suda ıslatmadan cinsel organları burmaya, kaba dayaktan psikolojik işkencelere kadar süren ilişkiler hafızamızdan hiç silinmedi. Mersin Emniyeti'nde gözaltındayken kaybedilen, daha sonra 'yer gösterirken kaçtığı' açıklanan arkadaşımız Ali Uygur'un cenazesini uzun uğraşlar sonucu bulduk. Ali'nin ayakkabısını, gözaltında bulunanlara göstererek, 'Konuşmazsanız, sonunuz Ali gibi olur' diyen de bizzat Avcı'dır" ifadelerini kullandı.

MERSİN'DE 78'LİLERİN 'AVCI' TEPKİSİ
MERSİN'DE 78'LİLERİN 'AVCI' TEPKİSİ
MERSİN'DE 78'LİLERİN 'AVCI' TEPKİSİ
MERSİN'DE 78'LİLERİN 'AVCI' TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 15:54:01
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 17:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?