5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

7'den 70'e okuma-yazma öğreniyorlar

AİLE BOYU OKUMA YAZMA KURSU

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Karayakup köyünde açılan kursta gelin, kaynana, torun ve yenge aynı sınıfta okuma yazma öğreniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile Karayakup Köyü İlköğretim Okulu'nda "Ana Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında açılan okuma yazma kursuna katılan kursiyerlerin birbirlerine akraba olması kursu hayli ilginç kılıyor.

Karayakup Köyü İlköğretim Okulu Müdürü ve aynı zamanda kurs öğretmenlerinden Soner Ekiz, birbirlerine akraba olan kursiyerlerinin okuma ve yazma konusunda hayli hevesli olduğunu belirterek, "Köyümüzdeki kursiyerlerimizin en dikkat çeken özelliği aynı zamanda birbirlerine akraba olmaları. 80 yaşındaki Hasibe Atalay teyze kursa, kendisi gibi okuma yazma bilmeyen gelini Havana Atalay, torunu İbrahim Atalay ve gelininin yengesi Fatma Ersoy ile birlikte katıldı. Artık kursiyerlerimiz okumayı söktü. Hasibe teyzenin ailesiyle birlikte açılan okuma yazma kursuna katılması diğer yaşlılara ve köylülere örnek olacak" dedi.

Akraba olan kursiyerlerin okuma yazma öğrenmek için verdiği mücadeleyi hayretle izlediklerini ifade eden kurs öğretmenlerinden Derya Ekiz de "Öğretmenler olarak çocuklarımıza okumayı ve yazmayı öğretirken coşku ve heyecan içinde oluyoruz. Gelecekte onların edinecekleri meslekleri düşünmek bizleri daha çok mutlu ediyor. Ama bu kurslar sayesinde gördük ki aynı heyecan ve coşkuyu 80 yaşındaki ninelerimizle de yaşayabiliyoruz. Bu da bize okumanın yaşının olmadığını bir kez daha gösteriyor" diye konuştu.

Gelini ve torunuyla aynı sınıfta olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Hasibe Atalay da, "Ne öğreneceksek birlikte öğreniyoruz. Rahatsızlığım sebebiyle biraz güçlük çeksem de artık yazabiliyorum. Gelinim ve torunum gibi artık sayıları da harfleri de öğrendim. Ama tahtaya çıkınca biraz heyecanlanıyorum" dedi.

Kaynanası ve yengesi ile zaman zaman ders çalıştıklarını anlatan Havana Atalay ise, "Kurs öncesinde bir araya gelerek bilgilerimizi tazeliyoruz. Bilgilerimizi paylaşıyoruz. Birbirimizi tanımamız dolayısıyla dersler oldukça güzel geçiyor" şeklinde konuştu.

AİLE BOYU OKUMA YAZMA KURSU
AİLE BOYU OKUMA YAZMA KURSU
AİLE BOYU OKUMA YAZMA KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?