2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

8 Mart'a özel bedava kebap

Mersin’de bir kebap lokantası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara bedava kebap ziyafeti çekti.

Kuvay-i Milliye Caddesi üzerinde ’Ciğerci Doğan’ adıyla faaliyet gösteren et lokantası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği kampanya ile kadınlara özel bir ziyafet çekti. Saat 11.00 ila 15.00 saatleri arası bedava kebap servisinin yapıldığı lokantada, kampanyaya ilgi bir hayli yüksek oldu. Kadınların tıklım tıklım doldurduğu lokantada, belirlenen saatler içinde dışarıya servis yapılmadı.

Kampanyanın amacıyla ilgili bilgi veren lokanta sahibi Doğan Özgişi, kadınların kendisi için kutsal olduğunu ifade ederek, "Kadınlar bizim analarımız, bacılarımız. Yıllarca ezildiler. Dünya Kadınlar Günü’nde onları bir nebze de olsa mutlu edebilmek için bu kampanyayı düzenledik" dedi.

Özgişi, Türkiye’deki ekonomik durum nedeniyle birçok insanın dışarıda, bir lokantada yemek yemeye hasret olduğunu, bu kampanya ile belki de uzun süre lokantada yemek yiyemeyen insanlara da faydalı olduklarını söyledi.

Bedava kebabın tadını çıkaran kadınlar ise, senede bir gün değil, her gün hatırlanmak ve saygı görmek istediklerini belirtti. Bir etkinliğe katılmak için burada bulunduğunu belirten Toroslar Toplum Merkezi Öğretmeni Gülçin Aydın da, varoşlardaki kadınların durumunun hiç iç açıcı olmadığını, en azından kız çocuklarının okula gönderilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:17:28
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?