4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

8 yaşındaki Ezgi Türkiye'nin gururu

MERSİNLİ milli santrançı 8 yaşındaki Ezgi Menzi, ABD Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Amerikan Ulusal Santraç Şampiyonası'nda kendi kategorisinde 1'inci oldu.

Ezgi Satranç Kulubü sporcusu Ezgi Menzi, hocası Aydın Duman'la yaptığı sistemli çalışmanın ardından geçen Eylül ayında ABD'nin Florida Eyaleti'nde elde ettiği 1’inciliğin ardından, 8- 10 Aralık tarihleri arasında Orlando’da 14 kategoride toplam 1540 sporcunun yarıştığı Amerikan Ulusal Satranç Şampiyonası'na katıldı. Ezgi, şampiyonada ilköğretim 3’üncü sınıf kızlar kategorisinde 1’inci, 3’üncü sınıf genel kategoride ise 8’inci oldu. 

Küçük Ezgi, 186 kişinin katıldığı K-3 kategorisinde de, şampiyonaya katılan en başarılı sporcu ilan edildi. Küçük Ezgi başarısı nedeniyle ABD Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Jerry Nash ile 5 kez Dünya Bayanlar Şatranç Şampiyonu olan Susan Polgar’ın takdirini de kazanmayı başardı. Halen TED Mersin Koleji 3’ncü sınıf öğrencisi olan Ezgi, ödülleri ile hem Mersin'in hem de Türkiye'nin adından söz ettirmenin kendisine gurur verdiğini söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 16:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?