30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

8 yıl sonra gelen itiraf

Mersin'in Mut ilçesinde, 8 yıl önce eşini zehirleyerek öldürdüğünü itiraf eden kadın tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mut Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu 2003 yılı Kasım ayında ilçeye bağlı Göksu köyünde evinde ölü bulunan Mehmet Kurt'un (69) eşi Durdane Kurt, 8 yıl sonra eşini zehirleyerek öldürdüğünü itiraf etti.

Durdane Kurt, polise verdiği ifadesinde gönül ilişkisi yaşadığı Mehmet G'nin temin ettiği tarım ilacını eşinin sütüne karıştırdığını, kocasının uykuya dalıp ölmesinden sonra kardeşlerine ve akrabalarına haber verdiğini, cinayetin normal ölüm olarak kayıtlara geçtiğini anlattı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Durdane Kurt, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dini nikahlı eşi Mehmet G. ise Erdemli ilçesinde yakalanarak Mut ilçesine getirildi.

Olay gününü mezarı başında anlatan Mehmet Kurt'un ağabeyi İbiş Kurt (72), olay gecesi yengesi Durdane Kurt'un, evlerine gelerek eşinin vefat ettiğini söylediğini belirterek, "Bizde koşarak evine gittik. Olay yerine gelen savcı kardeşimin ölümünü normal ölüm olarak belirledi. Biz de inandık ve kardeşimi defnettik. Ama o günden bu yana içimde bir şüphe vardı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2011 Salı 18:02:58
Güncelleme :14 Aralık 2011 Çarşamba 12:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?