3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

8 yıldır yatağa mahkum yaşıyor!

Mersin'in Silifke ilçesinde 8 yıl önce bel fıtığından geçirdiği ameliyat sonrası yatağa mahkum olan Ali Karaca, sağlığına kavuşabilmek için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Karayollarında işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan 61 yaşındaki Ali Karaca, 1999 yılında bel fıtığından ameliyat oldu.

2000 yılında geçirdiği ikinci ameliyatın ardından yatağa mahkum olan Karaca, sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.

Yatağa mahkum yaşadığını belirten Karaca, "Doktorlar 1999 yılında bana bel fıtığı teşhisi koydular. Aynı yıl ameliyat oldum, 2000 yılında ikinci ameliyatımı oldum. 8 yıldır yatağa mahkum yaşıyorum. Hiçbir işimi kendim göremiyorum. Eşim sayesinde yaşam mücadelesi veriyorum. Emekli paramla iki odalı bir ev yaptım. 600 YTL emekli parası alıyorum. Doktor doktor gezdim, fakat hastalığıma bir türlü çare bulamadım. Yetkililerden, sesimi duyan herkesten Allah rızası için yardım istiyorum. Artık yatağa mahkum yaşamak istemiyorum. Yürümek ve kendi işimi kendim görmek istiyorum" dedi.

Komşularının yardımıyla yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Ali Karaca, 4 çocuklarından birinin öldüğünü, diğer çocuklarının ise evlenip gittiğini, çocuklarının da maddi durumlarının iyi olmadığını kaydetti.

Eşine tuvalet, banyo ve yemek ihtiyacında yardımcı olduğunu anlatan 60 yaşındaki Aynur Karaca ise, "Eşimin hastalığının ne olduğu konusunda geniş bir şekilde bilgilendirilmedik. Eşim her geçen gün kilo alıyor. Ayakları ve karnında şişlikler ve morluklar oluştu. Yürüyemiyor ve ayakta duramıyor. Hep yatıyor. Bende hastayım ama eşimin bu halini görünce kendi hastalığımı unuttum. Bize bir yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 11:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?