4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

8 yıllık 'yasak' kalktı

MERSİN'DE 8 YILLIK 'YASAK' KALKTI

İstanbul Taksim Meydanı'nın 33 yıl aradan sonra '1 Mayıs' kutlamalarına açılmasının ardından, Mersin'de de harekete geçen sendikaların yapmış olduğu başvuru sonrasında, kentte 2002 yılından bu yana işçi ve memurlara 'yasak' olan Cumhuriyet Meydanı da bu yıl ki kutlamalara açıldı.

İşçi ve memur sendikalarının oluşturmuş olduğu '1 Mayıs Kutlamaları Tertip Komitesi', meydanın kutlamalara açılması amacıyla yaklaşık 10 gün önce konuyu Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a aktarıp, Valiliğe resmi müracaatta bulunarak beklemeye başlamıştı. Sendikaların merakla beklediği karar bugün bizzat Vali Aksoy tarafından açıklandı. 2002 yılından bu yana 1 Mayıs'ı Metropol Miting Alanı'nda kutlayan işçi ve memurlar, 8 yıl aradan sonra kalkan 'yasak' ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na pankart ve sloganlar eşliğinde girip, 'İşçi Bayramı'nı kutlayabilecek.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Aksoy, 1 Mayıs tarihinin resmi bayram olarak ilan edilmesinin yanı sıra 'Birlik ve Dayanışma Günü' olarak da kabul edildiğini hatırlatarak, bu kapsamda kendilerine yapılan başvurunun da yapılan incelemelerin ardından kabul edildiğini söyledi. Aksoy, konuyla ilgili olarak alınan karar doğrultusunda 1 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nın 11.00 ile 16.00 saatleri arasında kutlamalara açık olacağı bilgisini de verdi.

Gelişmeleri değerlendiren Tertip Komitesi Başkanı Adil Alaybeyoğlu ise, Mersin Valiliği'nin iyi niyetli çabalara karşılık verdiğinin altını çizerek, bu noktada Vali Aksoy ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile bir araya gelerek, konuyu müzakere edip görüş alış-verişinde bulunduklarını hatırlattı. Alaybeyoğlu, “Yapılan toplantılar sonrası Cumhuriyet Alanı'nın 1 Mayıs kutlamaları için kullanılmasına izin verildi. Biz de kendilerine bir aksaklık yaşanmaması için gerekli güvenceyi verdik. Karşılıklı sağduyu gösterilince izin çıktı” dedi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da '1 Mayıs'ı adına yaraşır şekilde kutlayacaklarını kaydeden Aleybeyoğlu, “Emek kesiminin direnişinin sembolü olan bu bayramı tüm coşkusuyla kutlayacağız. Bunun için yoğun bir program hazırlamadık. Sıcak havada emekçilerimizi siyasi söylemlerle boğmak istemiyoruz. Sanatçılarımızla, davul zurnamızla, halaylarımızla gerçek bir bayram coşkusu yaşayacağız. Bayramı bayram havasında kutlayacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 17:59:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 21:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?