2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

81 okul müdürüne seminer

Mersin'in Erdemli ilçesinde, ilçede görev yapan 81 okul müdürüne yönelik “Sivil Savunma Hizmetleri” konulu eğitim semineri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Fadimana Yılmaz tarafından Erdemli Lisesi Atatürk Spor Salonu'nda verilen eğitim seminerine, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Doğru, İlçe Halk Eğitim Müdürü İdris Dölek’in yanı sıra 81 okul müdürü ve çok sayıda idareci katıldı.

Seminerde, katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde; "Sivil savunma, ikaz alarm işaretleri, sığınak nedir ve korunma yöntemleri nelerdir, NBC (Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal) silahlardan korunma yöntemleri nelerdir, ilk yardım ve alınması gereken önlemler, doğal afetlerin oluşması, korunma yöntemleri ve alınması gereken tedbirler, deprem nedir ve depremde alınması gereken önlemler" konularında bilgiler verildi.

Sivil Savunma Uzmanı Fadimana Yılmaz, tüm öğretmen, öğrenci ve velilere ulaşamadıkları için okul müdürlerini bir araya toplayarak ilçelerde bu tür seminerler verdiklerini, seminerlerin faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?