30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

82 kilometre yürüdüler

MERSİN'DE DOĞA YOLCULUĞU

Aydos Ereğli Dağcılık Topluluğunun, geleneksel hale getirdiği Ulusal Ereğli-Çamlıyayla Toroslar Dağ Geçidi yürüyüşü, Türkiye'nin dört bir yanından gelen doğa severlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

82 kilometrelik bir yürüyüşün gerçekleştirildiği etkinliğe Ereğli, Mersin, Tarsus, Konya, Hatay, Ankara, İzmir, Denizli, Muğla, İstanbul bölgelerinden toplam 92 kişi katıldı. Ekip başkanlığını Dr. Ali İhsan Sulak'ın yaptığı yürüyüşte ekibin en genci Mersin'den 12 yaşındaki Süleyman Uysal, en yaşlısı ise Muğla Köyceğiz'den 80 yaşındaki Cemal Denizci oldu.

Yürüyüş boyunca Delimahmutlu-Dereağzı,Gögeri yaylası, Kadıncık-Şirinyatak ve Papazın Bahçesi olarak bilinen alanlarda kamp yapıldı. Ereğli Halka Pınar Delimahmutlu köyünden başlayan yürüyüş, Çamlıyayla'da sona erdi. Zaman zaman rakımın 2 bin 950 metrelere çıktığı yürüyüşte katılımcılar, bir yandan spor yaparken bir yandan da çevre bilincini geliştirirken, doğal hayatın korunma zorunluluğunu da yerinde gördüler. Sevgi ve saygının ön planda tutulduğu yürüyüşte büyük dostluklar kuruldu.

MERSİN'DE DOĞA YOLCULUĞU
MERSİN'DE DOĞA YOLCULUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 14:58:01
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 16:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?