5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

82 kişiye çete davası

Mersin ve Tarsus ilçesinde 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma' iddiasıyla 82 kişi hakkında dava açıldı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kurulan örgüte üye olmak", "suçluyu kayırma", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla 82 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.

Örgütün, farklı tarih ve mekanlarda 3 kişinin öldürülmesi başta olmak üzere çok sayıda suç işlediğine dikkat çekilen iddianamede, sanıklar hakkında 1 ile 24 yıl hapis cezası isteniyor. 6 Ekim 2007 tarihinde Mustafa Atik, 14 Eylül 2008 tarihinde Savaş Verdi ile Serdar Altun'un söz konusu örgüt tarafından öldürüldüğüne dikkat çekilen iddianame, suç işlemek için kurulan örgütün faaliyetleri tek tek sıralanıyor.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Düzgün tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 17 sanık hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu gözetilerek tahliyesine, 15 sanığın da tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Mahkemenin ilk duruşmasının da 8 Mayıs 2009 tarihinde yapılacağı öğrenildi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan zanlıların da bu duruşmaya zorla getirilmesine karar verdiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 16:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?