5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

830 kilo at eti ele geçirildi

Mersin'de polis ekipleri, piyasaya sürülmek üzere olan dondurulmuş halde 830 kilo at eti ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Mağazalar Polis Merkezi'ne bağlı ekipler, Mersin Otogarı civarında içerisinde at eti olduğu ihbar edilen bir sucuk ve pastırma firmasına ait minibüsü durdurarak arama yaptı.

Minibüste yapılan aramada, poşetler içerisinde dondurulmuş halde et bulunduğunu belirleyen ekipler, sürücüsü ile birlikte aracı polis merkezi önüne çekti. Burada veteriner tarafından kontrol edilen etlerin, tek tırnaklı hayvana ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, at
etlerini sattığı belirlenen ve aynı suçtan sabıkası bulunan R.Y. ile satışa aracılık eden 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Firma sahibi İ.K., polisteki ilk ifadesinde etlerin at eti olduğunu bilmeden satın aldığını söyledi. Etleri sucuk ve pastırma olarak piyasaya süreceği öğrenilen firma sahibi, sürekli olarak Hatay, Adana ve Mersin bölgesinden et aldığını, ancak ilk defa böyle bir şeyin başına geldiğini ileri sürdü.

Yaklaşık 830 kilo olduğu belirtilen etler, imha edilmek üzere Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 12:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 78.160.97.xxx Tarih : 29.05.2009 13:00:19

insanlık bitme noktasına gelmiş.para için her şeyi yapan bu kişilere inşallah o atlar teper..ya da cezaevinde  at etinden özel menüyle beslenir...