5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

85 yıllık kulüp yalnız bırakıldı

Türkiye'nin en köklü spor kulüpleri arasında gösterilen Mersin İdmanyurdu'nun 85. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerine 2'si çocuk toplam 10 kişi katıldı.

Kulüp Başkanı şehir dışında, teknik heyet ve futbolcular da kampta olduğu için törene katılmazken, taraftarlar da beklenen ilgi göstermedi.

TFF 2. Lig'de mücadele ederken, Avrupa Kupaları'nda boy gösteren ilk Türk takımı olma unvanını da elinde bulunduran Mersin İdmanyurdu'nun, kuruluşunun 85. yıldönümü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Etkinliğe Asbaşkan Senan İdin, Kulüp Basın Sözcüsü Celal Ata, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Baysal, Onursal Menajer Hacı Bayram Birinci'nin yanı sıra kulüp yöneticileri ve altyapıdan 2 küçük sporcu katıldı. Atatatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.
Burada konuşan Kulüp Basın Sözcüsü Celal Ata, 1925 yılında kurulan Kırmızı-Lacivertli kulübün, aradan geçen 85 yıllık zaman diliminde oldukça önemli başarılara imza attığına dikkat çekerek, kulübün Lefter, Turgay Şeren, Osman Arpacıoğlu, Kadri Aytaç, Güvenç Kurtar gibi bir çok futbol efsanesini bünyesinde barındırdığını hatırlattı. Celal Ata, "Mersin İdmanyurdu, Türk futbolunda adeta bir kilometre taşı olmuştur" ifadesini kullanarak, gerçekleştirilen kutlamalara kulüp yöneticileriyle birlikte teknik heyet ve futbolcuların katılmamasını ise; kabul edilebilir mazeretlere bağladı.

Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Senan İdin, yeni sezonda Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele edeceklerini ve bu nedenle de ligdeki hedeflerini büyük olduğunu vurgulayarak, iyi bir takım oluşturduklarını ve belirlenen hedeflere de ulaşacaklarına inandığını söyledi. Senan İdin, bu sezon alacakları sonuç ve ortaya koyacakları futbolla da kendilerinden sıkça söz ettirip, önemli başarıla imza atacaklarını iddia etti.

Onursal Menajer Hacı Bayram Birinci de, "Ne mutlu büyüklerimize ki bize böyle bir kulüp bıraktılar. Bundan sonraki süreçte büyük başarılara imza atmak için el birliği yaparak kenetlenmemiz lazım" diye konuştu. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 15:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?