30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

87 yaşındaki yazarın azmi

87 YAŞINDAKİ YAZARIN AZMİ

Çocuk kitapları yazarı 87 yaşındaki Lütfi Gülşen, yazarlık hayatı boyunca 40 kitap yazdığını belirterek, "İçimdeki enerji ve coşku bitene kadar yazacağım. 40 kitap benim için az gelir" dedi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Sultan Akın İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya gelen Gülşen, her yıl yaklaşık 15 ili dolaşarak imza günü ve okumanın önemine dair söyleşi düzenlediğini belirtti. Gülşen, "Yazarlık hayatım 75 yıl öncesine dayanıyor. İlk yazılarımı orta okul yıllarımda yazdım. 1950 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat bölümden mezun oldum. Edebiyat ve Türkçe öğretmenliği yapmakla birlikte kitaplarım da çıkmaya başladı" dedi.

Yaşamı boylunca 40 kitabının çıkmadığını ancak bunun kendisine yetmeyeceğini dile getiren Gülşen, "40 kitap yazdım içimdeki coşku halen devam ediyor. Enerji ve coşkum bitene kadar yazarım. Ölünceye kadar yazacağım. 40 kitap bana az gelir. Daha bir 40 tane yazabilirim" diye konuştu.

Yazdığı eserlerin kendisine ödüller getirdiğini ifade eden Gülşen, "Çocukların çok beğendiği 'Uzaylılar Peşimizde', 'Perili Şato' ve 'Maç Bitti' kitaplarımı bende çok seviyorum. 'Maç Bitti' öykü kitabım Mevlüt Kaplan Edebiyat ödülüne de layık görüldü. Ama kitaplarım içinde beni en çok etkileyen 'Bana Atatürk'ü Anlat' olmuştur. O kitabın bendi ki yeri başkadır" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kitaplarını imzalayarak tavsiyelerde bulunan Gülşen, "Teknolojiye açık olun, öğrenmeye gayret edin ama okumaktan da vazgeçmeyin" dedi.

Sultan Akın İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Kayalı ise öğrencilerin çocuk kitapları yazarı Lütfi Gülşen'e yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, "Değerli büyüğümüz Gülşen'in yaşına rağmen çocuklara okuma azmi aşılamaya çalışması son derece takdir edilecek bir olaydır. Bu çalışmanın son derece faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

87 YAŞINDAKİ YAZARIN AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 13:51:05
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 15:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZGE DEMİR IP: 85.104.84.xxx Tarih : 25.04.2013 12:09:03

Hocam, kitabınız harika olmuş kaleminize yüreğinize sağlık.... Ve yaşamınızıda çok güzel değerlendirmişsiniz,Rabbim daha nice güzel eserlere ve sağlıklı ömür nasip etsin.. SAYGILARIMLA;
MALATYA/KONAK