4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

88. yılda büyük coşku

MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Türk Ordusu'nun ulusuyla el ele bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini 88 yıl önce kendisinden kat be kat güçlü ordulara sahip düşmanlarına ve dostlarına bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

'30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutlandı. Valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törense, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Vali Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da katıldığı törende Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen de hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından 'Şeref Defteri'ni imzalayan Tuğamiral İsmail Taylan, deftere şu notları düştü:

"Mazisi kahramanlıklarla dolu ve milletimizin bağrından çıkan Türk Ordusu'nun ulusuyla el ele bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini 88 yıl önce kendisinden kat kat güçlü ordulara sahip düşmanlarına ve dostlarına bir kez daha göstermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi ebediyete kadar da ilke ve inkılaplarınızın rehberliğinde büyük zaferi kazandıran ruhla emanetinizi kanımızın son damlasına kadar korumaya devam edeceğiz. Liderliğinizde büyük Türk ulusu ve kahraman ordusunun kazandığı bu büyük zaferin 88. yılını aynı ruh ve gururla kutlarken, başta siz Büyük Önderimiz olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarınızı, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranlarımızla anıyoruz."

"TSK, LAİK DEVLET YAPISININ EN BÜYÜK GÜVENCELERİNDEN BİRİDİR"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in göndermiş olduğu kutla mesajının da tören alanındakilere iletildiği etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Deniz Binbaşı Tuncay Kurnalı ise, 30 Ağustos'ta elde edilen zaferin aynı zamanda da Türk ulusu açısından da tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bağımsızlığı yok edilmek istenen bir ulusun, tüm fertleriyle birlikte verdiği varoluş mücadelesinin en büyük destanı ve daha büyük hedeflere ulaşılması noktasında 30 Ağustos'un ilk kıvılcım olduğunu kaydeden Kurnalı, "Büyük Türk ulusu, bu eşsiz zaferle birlikte sarsılmaz azmi, yüksek iradesi ve vatan sevgisi sayesinde neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiş, yeni ve sağlam esaslar üzerinde yükselecek Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline de ilk harcı koymuştur" dedi.

Söz konusu zaferin Türk ulusunun, dünya ulusları arasında hak ettiği yeri alması bakımından da bir başlangıç olduğunun altını çizen Kurnalı, bu noktadan hareket eden Atatürk'ün de çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefinin ancak laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti çatısı altında gerçekleşebileceğine inandığını hatırlattı. Kurnalı, "Ebedi önderimiz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin yürümekte olduğu çağdaş uygarlık yolunu, ilkelerini ve müspet ilmin rehberliğiyle aydınlatmış ve onu her türlü tehdide karşı büyük bir kararlılıkla koruyacak olan Türk milletine ve onun ayrılmaz parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) emanet etmiştir. Türk ulusunun bağrından çıkan TSK; bilgi, bilinç ve güçlü bir inançla benimsediği 'Atatürkçü Düşünce Sistemi', geleneksel disiplin anlayışı, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhu ve yüce ulusunun kendine duyduğu güvenden aldığı güçle, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biridir" diye konuştu.

TSK'nın en zor şartlar altında yurdunu ve ulusunu düşman istilasından kurtardığı gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla çağın gereklerine uygun bilgi donanımıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü tehlikeye karşı korumak ve kollamak amacıyla görevinin başında olduğunun altını çizen Deniz Binbaşı Kurnalı, törene katılanların 'Zafer Bayramı' ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutladı. Konuşmaların ardından resmi geçit törenine geçildi. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen tören geçidine Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri de katıldı. Kutlamalar, resmi geçit töreninin ardından da son buldu.

MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
MERSİN'DE 'ZAFER' COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:24:05
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?