3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

9 ayda 90 bin hastaya müdahale

Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda çok yoğun hasta akışına yanıt veriyor.

2007'de 120 binin üzerinde hastaya muayene ve tedavi uygulayan acil servis aynı zamanda B tipi 112 istasyonu olarak da hizmet vermeye devam ediyor.

Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam, yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla 3 doktorunun da eksilmesine rağmen acil servis personelinin uyumlu çalışması sonucu, hastaların ilk muayene ve tedavilerinin aksatılmadan yapıldığını söyledi. Kayam şöyle konuştu:

"Özellikle yaz aylarında günlük muayene sayılarının 500'ün üzerine çıktığı, bu arada adli vakalara ve 112 hizmetlerine yanıt verildiği düşünülürse hastanemiz acil servisi personellerinin ne kadar yoğun çalıştığı görülebilir. Bu yılın ilk 9 ayında hasta muayene sayısı 90 bin hastanın üzerine çıkmıştır. Bununla beraber yılda 3 binden fazla adli muayene, yaklaşık 80-100 bin arası enjeksiyon yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 10 bin hasta serum takılarak gözlem altına alınmaktadır.

Acille beraber hastanemizdeki laboratuar ve röntgen birimi de yoğunluğa yanıt verecek şekilde özveriyle ve yoğun olarak çalışmaktadırlar. Hastanemiz enfeksiyon komitesince sürekli denetlenerek hiyjenik ve temizlik kurallarına uyulmakta, atıklarımız usulüne uygun şekilde imha edilmektedir. Hekimlerimizin nöbet listeleri internette yayımlanarak vatandaşlarımızın bilgilerine sunulmaktadır. Web sitemiz en çok güncellenen kapsamlı hastane sitelerinden birisidir. Hastanemizle ilgili gelişmeler, çalışma listeleri buradan yansıtılmaktadır."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 10:46:21
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 10:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?