4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

9 öğrenci serbest

BDDK BAŞKANI BİLGİN'E YÖNELİK 'YUMURTALI' SALDIRI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'e, konferans vermek için geldiği Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) yumurtalı ve ayakkabılı saldırıda bulundukları iddiasıyla dün gözaltına alınan 9 öğrenci, bugün savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen 'Kriz ve Türk Bankacılık Sistemi' konulu panele konuşmacı olarak katılan Tevfik Bilgin'e ayakkabılı ve yumurtalı saldırıda bulundukları iddiasıyla dün gözaltına alınan ve 1 gün boyunca emniyette gözaltında tutulan 9 öğrenci, bugün nöbetçi savcının huzuruna çıkartılarak ifadeleri alındı. Saat 12.30'da Mersin Adliyesi'ne getirilen öğrenciler, burada yaklaşık 2 saat süren

ifadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldılar. Bu işlemler esnasında bir grup öğrenci de Adliye Binası önünde arkadaşlarını bekledi.

Serbest bırakılan 9 öğrenci, kendilerini bekleyen diğer arkadaşlarına katılarak ortak bir açıklama yaptılar. Kendilerini 'Öğrenci Kollektifleri' olarak adlandıran grup adına, savcılık soruşturması kapsamında dün polis tarafından gözaltına alınan ve ifadesinin ardından da serbest bırakılan Ersin Arslan açıklama yaptı. Arslan, "Yüz milyarlarca dolara hükmeden biri, krizden çok az etkilendiğimiz yalanını söylediğinde bu ülkenin gerçekliğini onlara unutamayacakları bir şekilde anlattık. Krize sebep olanlar,

üniversitelerimize gelip krizi nasıl fırsata çevirdiklerini anlattıklarında bu ülkenin aydın gençleri olarak bu duruma sessiz kalamazdık. Geleceğimiz ve yoksul halkımız için taraf olduk. Böyle olmaktan da onur duyuyoruz" dedi. Öğrenciler, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.

BDDK BAŞKANI BİLGİN'E YÖNELİK 'YUMURTALI' SALDIRI
BDDK BAŞKANI BİLGİN'E YÖNELİK 'YUMURTALI' SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 15:27:04
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 18:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?