3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

9 yıldır soba imal ediyorlar

Mersin'in Tarsus ilçesindeki sanayi sitesinde tenekecilik yapan Fatma Kocaboyun kızıyla birlikte 9 yıldır soba imal ediyor.

Fedakar anne Fatma Kocaboyun (43), kızıyla birlikte usta kalfa ilişkisi içerisinde çalıştıklarını mesleklerinin zor olmasına rağmen çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

23 yaşındaki kızı Özge Kocaboyun ile birlikte ürettikleri teneke işlerini de eşinin şehir merkezinde bulunan küçük dükkanında da sattığını belirten Kocaboyun, "En büyük destekçim kızım Özge" dedi. Sabah kızıyla birlikte dükkanı açtığını belirten Kocaboyun, "Banyo kazanı, soba, boru, dirsek, kova imalatı yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri kızım Özge pikap ile şehir merkezindeki dükkanımıza götürüyoruz. Eşimde orada satışını yapar. İşimizi severek yapıyoruz. Yaptığımız iş erkek işi olmasına rağmen, bizi takdir ve tebrik ediyorlar" dedi.

Hayat şartlarının zor ve çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Kocaboyun, "Ekmek aslanın ağzında. Kızımla birlikte el ele gönül gönüle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Pazar günü Anneler Günü, o günde kızım ile birlikte çalışacağız. Ama kızım Anneler Gününü hiç unutmaz. Hediyesini alır elimi öper. Ben tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum. Özellikle çalışan annelerin Anneler Günü'nü yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Özge Kocaboyun ise, liseyi bitirdikten sonra babası ve annesiyle birlikte atölyede çalışmaya başladığını anlatarak, işinde ustalaştığını vurguladı. Kocaboyun, "Annem ile birlikte ürettiğimiz teneke işlerini pikap ile şehir merkezine götürüyorum. Babam da dükkanda satışını yapıyor. Erkekler bayanların beceriksiz olduğunu söyler ama hiç de öyle değil. İşimizi severek yapıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?