4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

90 çocuk bilgisayarla tanıştı

HAYATLARINDA İLK KEZ BİLGİSAYARLA TANIŞTILAR

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından, 'Sosyal Yardımlaşma Projesi' kapsamında yürütülen; 'Bilgisayar Öğreniyorum' adlı eğitim projesi kapsamında kente göçle gelen ve gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları ilk kez bilgisayarla tanıştı. 3 ay boyunca bilgisayar eğitimi alan ve söz konusu kursta başarılı olan çocuklara da düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'nce, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile ortaklaşa gerçekleştirilen bilgisayar eğitimineyse Osmaniye ile İbrahim Karaoğlanoğlu ilköğretim okullarının 4. ve 5. sınıflarındaki toplam 90 öğrenciyi kapsadığı bildirildi. 3 Nisan 2010 tarihinde başlayan eğitimlerle birlikte öğrencilere; 'Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı Eğitimi' verildiği kaydedildi. Yaklaşık 3 ay süren bilgisayar eğitiminin ardından başarılı olan çocuklara da Toroslar Belediyesi Ayışığı Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Burada konuşan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, büyüklerin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi halinde geleceğin teminatı olan çocuklarınsa söz konusu sorumluluğu çoktan yerine getirmiş olacağını vurguladı. Öksüz, "Yaşanan olumsuzluklar karşısında insan önce kendisini sorgulamalı. 'Ne verdik ve ne istiyoruz?' sorusuna yanıt aramalı. Eğer bir anne ya da baba olarak çocuğumuzdan bir şey bekliyorsak, karşılıksız bir şeyler yapmak zorundayız. Bu noktada çocuklarımızı çağın silahıyla onları donatıp, çağdaşlarıyla yarışır hale getirmemiz lazım" dedi.

Bilgisayarı; '21. yüzyılın en önemli buluşu' olarak nitelendiren Öksüz, bilgisayar teknolojisinin bilgiye ulaşmada ve gündelik hayattaki yerine dikkat çekerek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Böylesine önemli bir teknolojiyi, çocuklarımıza küçük yaşta vermezsek, onları doğru yönde eğitmezsek, işte o zaman eğitimin bir ayağı eksik kalır. Çocuklarımız, bunun doğal bir sonucu olarak akranlarıyla yarışta geride kaldıkları gibi yarışa da 1-0 mağlup başlar. Bu nedenle 'Bilgisayar Öğreniyorum Projesi'ni önemsiyor ve çocuklarımıza bilgisayar teknolojisini öğretmekte kararlıyız."

Polisin, halkın güven ve huzurunu sağlamanın yanında bu tür sosyal projelerle de halkın yanında olduğunu anlatan Arif Öksüz, polisliğin bir gönül meseli olduğunun altını çizerek, işe gönlünü koymayan ve buna inanmayanlarınsa söz konusu mesleği icra edemeyeceğini vurguladı. Salonda bulunan anne ve babalara da çağrıda bulunan Öksüz, çocuklara verilecek eğitim ve sevginin sadece kendi ailelerine değil, tüm insanlığa yapılan bir hizmet olacağı görüşünü savundu. Öksüz, bilginin ve eğitimin bir ülkenin geleceğindeki önemine dikkat çekerek, bu noktada da Emniyet Müdürlüğü olarak eğitimle ilgili çalışmalara gereken desteği verdiklerini, geleceğin bilgi toplumuna hayata geçirdikleri projelerle katkı sunmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik de, bilgi ve teknolojinin doğru yerde ve doğru zamanda kullanılması gerektiğini ifade ederek, cep telefonlarından sürekli mesajlaşılması ve bilgisayarda da sadece oyun oynanmasının da doğru olmadığını söyledi. İnternet üzerindeki bilgilerin hemen doğru kabul edilmemesi, bunun farklı kaynaklarda araştırılıp teyit edilmesi gerektiğini dile getiren Büyükçelik, bugün hala bilgisayar teknolojisiyle tanışmayan çocuklar olduğunu, bunun da önemli bir eksiklik olarak öne çıktığını kaydetti. Büyükçelik, söz konusu çocukların bilgisayarla tanıştırılıp, onların bilgisayar okur-yazarlığına kavuşturulabilmesi adına bu tür eğitim amaçlı projeleri de önemsediklerini belirtti. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilirken, tören de verilen kokteyle son buldu.

HAYATLARINDA İLK KEZ BİLGİSAYARLA TANIŞTILAR
HAYATLARINDA İLK KEZ BİLGİSAYARLA TANIŞTILAR
HAYATLARINDA İLK KEZ BİLGİSAYARLA TANIŞTILAR
HAYATLARINDA İLK KEZ BİLGİSAYARLA TANIŞTILAR
HAYATLARINDA İLK KEZ BİLGİSAYARLA TANIŞTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 14:06:01
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 14:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?