5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

90'lık nineye yardım sözü

Köy gezilerini sürdüren Mersin'in Erdemli İlçesi Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, amaçlarının halkın sorunlarını yerinde tespit etmek olduğunu söyledi.

Çerçili köyünde yaptığı incelemeler sırasında yalnız yaşayan 90 yaşındaki Fatma Ersin ile karşılaşan Kaymakam Özefe, Fatma Nine ile bir süre sohbet etti. 90 yaşında olduğunu ve güç koşullarda yaşadığını belirten Fatma Nine, Özefe'den kendisine yaşlılık maaşı bağlanmasını ve gıda yardımında bulunulmasını istedi.

Yaşlı kadının isteklerini not alan Özefe, diğer kurum amirleri ve müdürlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen köy gezilerinin amacının köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara direkt ulaşmak ve sıkıntılara çözüm üretmek olduğunu söyledi.

Fatma Nine'nin ihtiyaçlarının kanunlar çerçevesinde karşılanacağını ifade eden Özefe, şunları söyledi:"Fatma Nine'nin evine gıda ve ısınması için kömür göndereceğiz. Ardından da kendisine yaşlılık maaşı bağlanması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Devlet milleti için vardır ve hiçbir vatandaşını açıkta bırakmaz. İhtiyacı olup da bir türlü söyleyemeyen vatandaşlarımızı da tek tek bulup ihtiyaçlarını tespit edeceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 12:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?