5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

95 keçi aşıdan mı öldü?

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 95 keçisi ölen besici, hayvanlarının aşı yüzünden öldüğünü ileri sürdü.

Karamanastır yolu üzerinde 30 senedir besicilik yaparak geçimini sağlayan Halil İbrahim Çoban, hayvanlarının yapılan aşı sonucunda öldüğünü iddia etti.

Sarpçalı-Sarıpınar mevkiinde yaklaşık 30 seneden beri çadır kurarak hayvancılık yaptığını ve her sene hayvanlarına kendisinin veterinerden aldığı ilaçla aşı yaptığını söyleyen Çoban, "Keçilerin aşı zamanı geldiği için Bozyazı'da bulunan veterinerin yanına gittim. Veteriner bana Ultrabac Cd ilacının çok iyi ve etkili olduğunu söyleyerek '1 gram vuracaksın' dedi. Ben de veterinerin söylediğini yaptım. Ancak iki ve üçüncü gün hayvanlarımın topallamaya başladığını gördüm. Dördüncü günün sonunda karınları şişip, ölmeye başlayınca veterinerin yanına gittim. Ancak yapacak bir şey yoktu. 95 keçim öldü" dedi.

Olayın ardından Bozyazı İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ölen hayvanlardan birini Adana'ya otopsi için gönderdiğini, gelecek otopsi sonucunda hayvanlarının ölüm sebebinin anlaşılacağını belirten Çoban, "Ne yapacağımı bilemiyorum. Tek geçim kaynağımız olan hayvanlarımın çoğu öldü, mağdur durumdayım. Yetkililerin yardımını bekliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?