5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

96 kilo eroin ele geçirildi

Doğu illerinden yurda sokulan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya sevk edilmesi planlanan yaklaşık 96 kilo uyuşturucuya el konulurken, 5 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimat ve koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen operasyon için 2 aylık bir takip gerçekleştirildi. Türkiye'ye doğu illerinden sokulan uyuşturucu maddesinin Avrupa'daki bir ülkeye sevk edileceği bilgisine ulaşan polis, operasyon için hazırlıklara başladı. Yapılan takibin ardından dün akşam saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.

Nakliye işinde kullanılan bir TIR'ın dorsesinde oluşturulan 8 ayrı gizli bölmede piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 150 bin TL olan 181 paket halinde toplam 95 kilo 516 gram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların yapılan üst aramalarında çıkan 2 bin 500 euro ile 7 adet SİM kartına de el konulduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 21:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?