5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AB projelerinde hedef büyüdü

AB PROJELERİNDE HEDEF BÜYÜDÜ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Eğitim Projeleri Uzmanı Cenk Akay, ülke genelinde hazırlanan projelerdeki asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği Üyesi statüsünde ne kadar değerli bir ülke olduğunu anlatabilmek olduğunu söyledi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından AB Projesi sorumlu öğretmen ve okul idarecilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erdemli Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak katılan Avrupa Birliği Eğitim Projeleri Uzmanı Cenk Akay, İl ve ilçelerde gerçekleştirilen toplantılarla Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları kapsamındaki projelerin nasıl yapıldığı bilgisinin proje sorumlusu öğretmenlere aktarıldığını belirtti.

Akay, konuşmasında sadece okul öncesinden orta öğretim 12. sınıf sonuna kadar değil, meslek liselerini de kapsayan proje türlerinin de mevcut olduğunu belirterek, “Okul öncesinden orta öğretim son sınıfa kadar olan proje türlerimiz Comenius projeleri, mesleki eğitime yönelik olanlarda Leonardo da Vinci projeleri olarak adlandırılıyor. Amacımız, ülkemizsin ilimizin ilçelerimizin Avrupa birliği kapsamında daha çok proje göndererek daha çok hibe alması için bir çalışma yapmaktır” dedi.

Mersin’in mesleki eğitime yönelik Leonardo da Vinci projelerinde Türkiye 2.’si Comenius projelerinde de Türkiye 7.’si olarak proje bakımından oldukça başarılı bir il olduğunu ifade eden Akay, “Özellikle Erdemli ilçesinde bu konuda çok başarılı kurumlarımız var. Erdemli Sağlık Meslek Lisesi bunlardan bir tanesidir. Geçen yıl ispanyada yürüttüğü "Eğitim Sürecinde İlkyardım ve Acil Bakım Hizmetlerindeki Etkinliklerin İşleyişi" projesi’nin devam projesi olarak aynısını okulumuz İngiltere de yürütüyor. Bu tür projeler sayesinde akademik bir alışverişin sağlanması kadar, kültürel tanışmada gerçekleşiyor” diye konuştu.

Mersin olarak öncelikli hedefin Türkiye birinciliği olduğunu da dile getiren Akay, “Bu kapsamda daha çok hibe alabilmek için projelerle ilgili bilgiyi ne kadar çok eğitim alanında çalışan kişiye duyurabilirsek o kadar çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. Projelerin en büyük faydasını Avrupa Birliği üyesi ülkelerde eğitim ve öğretimle ilgili tüm çalışmaları yerinde incelemek, gerekli teknik ekip ve donanımı yerinde görmek, oranın kültürünü tanımak, Avrupa Birliği’nin kültürünü tanırken kendi kültürümüzü de Avrupa Birliği ülkelerinde tanıtmak olarak sıralayabiliriz” dedi.

Akay, ortaya konan projelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği Üyesi statüsünde ne kadar değerli bir ülke olduğunu anlatabilmenin ise büyük değer taşıdığını kaydetti.

AB PROJELERİNDE HEDEF BÜYÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 21:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?