5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AB projelerine ilgi yok

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik müzakereleri kapsamında hayata geçirilen projelere Mersinli kurum ve kuruluşlar ilgisiz kaldı.

Türkiye'nin ilk 'ROK (Bilgi Bölgeleri) Projesi' olarak öne çıkan ve Mersin İl Özel İdaresi öncülüğünde hazırlanıp İtalya ve İspanya ile de ortaklaşa yürütülen 'AGFORİSE Projesi' kapsamında düzenlenen; 'Avrupa Gıda Teknolojileri' konulu panele beklenen ilgi gösterilmedi

. İl Özel İdaresi tarafından sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara resmi davet gönderilmesine karşın, toplantıya sadece 9 temsilci katılım gösterdi. 102 kişilik oturuma sahip olan İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğini ise toplam 10 gazeteci takip etti.

Sektörle ilgili olarak Mersin'deki hemen hemen tüm kurum ve kuruluşlara söz konusu toplantıyla ilgili olarak duyuru yapıldığının altını çizen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteoğulları, "Bu toplantı yapıldıktan sonra bize çıkıp da; 'Neden bizi de çağırmadınız?' diye soracaklardır. Ancak biz tüm ilgililere gerekli duyuruyu yazılı olarak yaptık. Demek ki yapmış olduğumuz yazılı duyurularla kimse ilgilenmiyor. Bundan sonra görsel bir duyuru yapmak gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 13:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?