2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ABD' askerlerine giden mazotu çaldılar

Mersin’den Irak’taki ABD birliklerine götürülmek üzere çıkış yapan bir tankerden akaryakıt çalarak kaçakçılık yaptığı belirlenen 5 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü elemanları, TUTA adlı akaryakıt dolum tesisinden yüklediği 24 ton 320 kilo transit motorini, Irak’taki ABD birliklerine götürmek üzere yola çıkan bir TIR’ı takibe aldı. Aracı Çay Mahallesi, 6470. Sokak üzerine kadar izleyen ekipler, TIR’ın burada Gümrük Müdürlüğü tarafından vanalarına vurulan mühürleri sökerek içindeki akaryakıtı varillere boşalttığını tespit etti.

Akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını belirleyen polis, depoya operasyon düzenledi. Operasyonda, TIR sürücüsü Mehmet Sedik Erincik (33) ile akaryakıtı satın aldıkları bildirilen Kemal Ataman (37) ve Aziz Şanlı (35) gözaltına alındı. Polis devam eden çalışmalar sonunda nakliyat firması yetkilileri Mustafa Kursam (29) ile Cudi Boyacı’yı da (35) yakalayarak gözaltına aldı.
Emniyetten yapılan açıklamada, kaçakçılık şöyle işliyor:

"Tankerler akaryakıt yüklemesi yapmadan önce, araçtaki ağırlık yapan tamponları (yedek mazot deposu, su deposu, stepne, araç eklentileri) sökerek tartıya giriyor. Yüklemesi yapılan araca daha sonra Gümrük Müdürlüğü’nün resmi mühürleri vuruluyor. Araç akaryakıt yüklemesini yaptıktan sonra bir depoya giderek mühürler açılıyor ve içindeki akaryakıtın bir bölümü boşaltılıyor. Boşaltılan akaryakıt ağırlığındaki eklentiler daha sonra TIR’a yeniden takılarak aracın ağırlık farkı gideriliyor."

Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Mersin’den Irak’a günde 600 TIR’ın akaryakıt taşıdığını, gönderilen akaryakıtların tamamının ABD birliklerine gittiğini söyledi. SOMO Uluslararası Petrol Şirketi aracılığıyla Irak’a gönderilen akaryakıtlardan bugüne kadar 120 tankerin içindeki akaryakıtın bozuk çıktığı için geri gönderildiğini belirten yetkililer, bu olayla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Irak’a gönderilen transit akaryakıtta kaçakçılık yapan zanlıların, çaldıkları ürünü değerinin altında Türkiye’de piyasaya sürdüklerini belirtti.

ABD
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 14:24:15
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 15:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?