5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ABD'li yatırımcının gözü Mersin'de

AK Parti Mersin milletvekili Kürşad Tüzmen, daha önce Gaziantep'te bir onkoloji hastanesi hizmete sunan Amerikalı yatırımcıların, aynı projeyi Mersin'de de hayata geçirmek istediğini söyledi.

Tüzmen, Mersin'de sağlık turizmi alanında çok önemli başarılar elde edilebileceğini vurgulayarak, bu konuda kendisinin boş durmadığını ve yatırımcılarla sürekli bir araya gelip değerlendirmelerde bulunduğu söyledi.

Tüzmen, Amerika'dan bir yatırımcı grubun Mersin'de onkoloji alanında bir hastane kurmak istediği bilgisini vererek, bu konuda Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşmelerde bulunduğunu ve kentte bu alanda bir çalışma yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını anlattı.

Bugün gelinen noktada Mersin'deki kanser hastalarının sayısının artış gösterdiğini ve böylesi bir hastanenin de ihtiyaç olduğunu belirten Tüzmen, "Daha önce böylesi bir çalışmayı Gaziantep'te hayata geçirmiş ve önemli başarılar elde etmiştik. Gaziantep, bugün Orta Doğu'nun en güzel onkoloji hastanesine sahip oldu. Amerikalı yatırımcılar benzer bir çalışmayı Mersin'de de hayata geçirmek istiyor. Ben de bu konuda kendilerini yönlendiriyorum. Tabii hastane konusu şu anda planlama aşamasında" dedi.

Mersin'in sadece turizmle gelişim gösteremeyeceğini, bunun yanında özellikle sağlık turizmi alanında da önemli atılımlar yapabileceğini ifade eden Kürşad Tüzmen, bu kapsamda kentte sağlık alanında hizmet gösteren hastanelerin kabuğunu kırarak daha çağdaş ve modern bir yapıya büründüğü gördüklerini, bu durumun da kendilerini sevindirdiğini söyledi. Tüzmen, "Hizmeti en iyi şekilde verdiğimiz zaman sadece kendi hastalarımızı değil, yakın çevredeki bütün hastaları da çok iyi bir şekilde değerlendirebiliriz. Bu şekilde de oldukça önemli bir sağlık turizmi kapısını açabiliriz. Daha önce Mersin için; '5T Formülü'nü gündeme getirmiştik. O 'T'lerin arasına sağlık turizmini de ekleyebiliriz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 17:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?