5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Abdulkadir Yardım kalbine yenildi

Mersinli gayrimenkul zengini iş adamı Abdulkadir Yardım, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 2005 yılında fidye için kaçırılan vergi rekortmeni işadamının kısa süre önce by-pass ameliyatı olduğu öğrenildi.

Mersinli gayrimenkul zengini ve 2001 yılı vergi rekortmeni sıralamasında 107.6 bin lira ile 2. sırada yer alan Abdulkadir Yardım (59), dün gece Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yardım'ın, bir süre önce by-pass ameliyatı olduğu ve kısa süre önce de İstanbul'da doktor kontrolünden geçirildiği öğrenildi. Abdulkadir Yardım'ın cenazesinin yarın Muğdat Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazı sonrası toprağa verileceği bildirildi.

Bu arada kalp krizi sonucu ölen iş adamı Abdulkadir Yardım, 2005 yılında fidye için kaçırılmıştı. 21 Aralık 2005 gecesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki evinin önünde aracından indiği sırada silahlı kişilerce kaçırılan Yardım, 1 hafta rehin tutulduktan sonra 27 Aralık gecesi bir ticari taksi ile yaralı olarak geldiği Özel Mersin Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yardım, hastanede yaptığı açıklamada, kendisinin yanlış hedef olduğunu söylemiş, kaçıranların da bunu anlayınca serbest bıraktıklarını belirtmişti.

Ancak, polisin sürdürdüğü soruşturmada Abdulkadir Yardım'ın fidye için kaçırıldığı ve 200 bin dolar isteyen fidyecilere 60 bin dolar verildikten sonra serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Yardım'ı kaçıran 8 kişi daha sonra polis operasyonu ile yakalanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 18:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?