5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Acemi hırsız paraları yola saçtı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürlüğü veznesi, kimliği belirsiz bir kişi tarafından soyulmak istendi.

Veznedarın dalgınlığından faydalanarak kasadaki 2 bin 820 lirayı alan soyguncu, kaçarken panikleyip, elindeki paraları 1. katın merdivenlerine saçtı. Güvenlik görevlilerince yakalanan soyguncu, daha sonra bir şekilde kurtulmayı başararak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre olay, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan SGK Mersin İl Müdürlüğü'nün 2. katında meydana geldi. İddiaya göre, binanın ikinci katında bulunan 2 No'lu vezneye yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, Veznedar Yahya Çakır'ın dalgınlığından faydalanarak açıkta bulunan kasadaki paraları alıp kaçmaya başladı.

Soygun olayını fark eden görevlilerin bağırmasıyla panikleyen soyguncu, bir kat indikten sonra çaldığı paraları merdivenlere saçarak koşmaya devam etti. Binanın çıkışında güvenlik görevlileri tarafından yakalanan soyguncu, görevlilere "Ben değilim, hırsız içeriye kaçtı" diyerek kurtulmayı başardı. Soyguncu kaçmayı başarırken, olay nedeniyle SGK İl Müdürlüğü'nün kapısı bir süre giriş-çıkışa kapatıldı.

Soyguncunun içeride olabileceğini düşünen görevliler, binadakileri kontrollü bir şekilde dışarıya bıraktı. Binada yapılan tüm aramalara rağmen soyguncunun izine rastlanmayınca, olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Polis, merdivenlerdeki paralardan parmak izi almak için üzerini uzman ekipler gelinceye kadar gazete ile kapattı.

Polisin yaptığı incelemenin ardından yerdeki paralar toplanırken, soyguncunun çaldığı 2 bin 820 liranın tamamını bıraktığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 14:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?