1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Acı haber tez ulaştı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş karakoluna düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyada Onbaşı İsa Sayın'ın Mersin'deki evine ateş düştü.

Aslen Muşlu olan şehidin merkez Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi'ne yaşayan ailesine acı haberi Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer verdi. Asker ve polislerle birlikte şehidin evine gelen Özer, aileye baş sağlığı diledi.

Gazetecilerin şehit evine girmesine izin verilmezken acı haberi alan 6 çocuk annesi Emine Sayın, Kürtçe ağıt yaktı.

Yakınları da evin önünde göz yaşlarına boğulurken, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın da oğlunun şehit düştüğü haberini alır almaz eve koştu. Acılı babayı evin önünde bekleyen Merkez Komutanı Ekrem Özer sarılarak teselli etti. Bu arada şehidin fenalaşan küçük kız kardeşine olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edilirken, anne ve babaya sakinleştirici yapıldı.

Öte yandan şehidin yakınları artık terörün son bulması yönünde ağıtlar yakıp, "Allah aşkına bu sorunu çözün artık" diye haykırırken, Kürt olduğunu söyleyen bir komşusu da "'Kürt sorunu yok' diyorlar, yoksa niye cenaze geliyor. Bitsin artık bu barışalım. Benim de çocuklarım var. Hepsi öğretmen, mühendis, biz devletçiyiz. Ama yarın benim oğlum askere gidecek, ölecekse niçin ölüyor? Ben kendim Kürtüm, ama benim çocuğum okuyor, yetişiyor. Eğer bu Kürt sorunu yoksa neden bu cenazeler geliyor? Demek ki var. 'Yok' diyenlerin ya çocuğu yoktur, ya evlat acısı yoktur" diye konuştu.

Terhisine yaklaşık 1 ay kaldığı öğrenilen şehidin cenazesinin nerede toprağa verileceğine ise ailenin karar vereceği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2012 Salı 16:13:46
Güncelleme :20 Haziran 2012 Çarşamba 17:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?