5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Acılı aileden öfke seli

Elazığ'da tim komutanı tarafından eline verilen el bombasının patlaması sonucu 3 askerle birlikte şehit olan Onbaşı İbrahim Öztürk'ün ailesi, olaya sebep olan teğmenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Şehit Onbaşı İbrahim Öztürk'ün annesi Neriman Öztürk, (47) cenazeyi toprağa verirken, tabutu açtıklarını ve oğlunun ellerinin sapasağlam olduğunu belirterek, oğlunun başka şekilde öldürüldüğünü iddia etti.

Öztürk, "Oğlumu öldüren teğmenin idamını istiyorum. Oğlumun o şekilde öldüğüne inanmıyorum. Çünkü oğlumun elleri sapasağlamdı. Oğlum öldürüldü, ama başka bir şekilde öldürüldü. Çünkü çocuğu gömdüğümüzde kolları sapasağlamdı. Bir çocuğun elinde bomba patlarsa elleri sağlam kalır mı? Şikayetçiyim, teğmenin idam edilmesini bile istiyorum" diye konuştu.

Şehit babası Hacı Öztürk (55) ise, oğlu İbrahim Öztürk'ü vatani görevini yerine getirmesi için askere gönderdiğini belirterek, "Benim içim yandı diğer şehit ailelerinin içi yanmasın. Bundan sonra böyle çirkin bir olay başımıza gelmesin. İsteğim şudur ki Türkiye Cumhuriyetinde herkes vatandaşlık görevi olarak askerliğini yapıyor, acım büyüktür. Devletimiz yine sağ olsun, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Olayı yapan teğmenin peşini bırakmayacağız. Cezaların en ağırının ona verilmesini istiyoruz"
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?