2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Açlık grevine halaylı son

Yeni Türk Ceza Kanunu’nda basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamaları protesto etmek amacıyla Mersin’de gazetecilerin başlattığı açlık grevi sona erdi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından yeni Türk Ceza Kanunu’ndaki bazı maddelerin basın özgürlüğünü engellediği gerekçesiyle başlattıkları açlık grevi bu gün yapılan basın açıklaması sonrası sona erdi.

MGC binası önünde davul zurna eşliğinde yapılan basın açıklamasına Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Gazeteciler burada önce halay çekti. Daha sonra MGC Başkanı Vahap Şehitoğlu bir basın açıklaması yaptı. Şehitoğlu açıklamasında, açlık grevinin amacına ulaştığını söyledi.

TCK da bulunan ve ağırlaştırılmış hapis cezalarının bir an önce kaldırılması dileklerinin yanıt bulduğunu ifade eden Şehitoğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan’ın gazetecileri rahatlatacak ve sıkıntıya girmesini önleyecek düzenleme konusunda yardımcı olacakları yönünde yaptığı açıklamayı hatırlattı.

Şehitoğlu, "Sayın Toptan, ortak bir çalışmaya hazır olduklarını ve komisyon kurulmasını istediğini de dile getirmiştir. Bu konuda gerek hükümetin, gerekse meslek kuruluşlarımızın üzerlerine düşen görevi bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz. Çağdaş bir Türkiye’nin özlemiyle, hepinize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 18:37:29
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 15:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?