5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ADD'den 'açılım' tepkisi

ADD'DEN 'AÇILIM' TEPKİSİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Esma Yılmaz, 'Demokratik Açılım Süreci'nin bilinmezliğini koruduğunu iddia ederek, bugün yaşananların bir 'kargaşa' olduğunu ve bunun da bir avuç bölücü, hain ve işbirlikçinin yaygarasından başka bir şey olmadığını söyledi.

Silifke Caddesi üzerinde yer alan dernek binası girişinde gerçekleştirilen ortak açıklamada konuşan Yılmaz, 'Demokratik Açılım'ın içinde ne olduğunun hala bilinmediğine dikkat çekerek, "Barış, kardeşlik ve huzur gibi hepimizin kabul ettiği ve hep savunduğu söylemlerle ortaya çıkmış ve şu anda geldiğimiz durum itibariyle; devlete kurşun sıkanların adeta kahraman gibi karşılandığı, mahkemelerin sınır kapılarına taşındığı, bölücü mihrakların zafer çığlıkları attığı ve an acısı terör örgütü üyelerinin

basından da duyduğumuz kadarıyla pişmanlıklarını dahi belirtme gereği duymadan serbest kaldığı bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

Atatürkçüler olarak kendilerinin, yurt savunması söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı gösterip, her bedeli ödemeye hazır olduklarını kaydeden Yılmaz, ancak bugün gelinen noktada yaşananların kaygı verici olduğunu, gazi ve şehit yakınlarının üzülmesinin daha da acı verici bir gelişme olduğunu belirtti. Yılmaz, barış ve huzur ortamının Türk milletinin tarihinde her zaman olduğuna işaret ederek, bugünkü durumu bir 'kargaşa' olarak nitelendirdi ve bunun da bir avuç bölücü, hain ve işbirlikçinin yaygarasından başka bir şey olmadığını iddia etti.

Taviz verilemeyecek öncelikler olduğunu dile getiren Esma Yılmaz, "Bizim önceliklerimiz bayrağımız, Anayasamızın değiştirilemeyecek maddeleridir. Bizim önceliğimiz: kardeşliktik, huzur ve barış ortamıdır. Laik demokratik sistemimizdir. Bizim önceliğimiz; üniter devlet yapımız ve Atatürk devrimleridir. Biz, önceliklerimizin korkusunuz savunucuyuz" diye konuştu. Açıklamasında, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü kutlamaları kapsamında Denizli ve Samsun'da yaşanan olayları da kınayan Yılmaz, yaşananların kabul edilebilir bir tarafının olmadığını da sözlerine ekledi.

ADD'DEN 'AÇILIM' TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:31:01
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 18:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?