2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ADD'den 'Ergenekon' tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Karaduman, gözaltılara karşı demokratik tepkilerin süreceğini söyledi.

ADD Mersin Şubesi'nde "Ergenekon" soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaduman, gözaltına alınanların Atatürkçülüğü ile ön plana çıkan kişiler olduğunu savundu. Ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan kişilerin gözaltına alındığını ileri süren Karaduman, "Sinan Aygün gibi milli ekonomiye katkı sağlayan Atatürkçüler gözaltına alınmıştır" dedi.

Karaduman, insanların suçsuzluklarını kanun önünde kanıtlama hakkına sahip olma ilkesinin dünya tarihinde 800 yıllık bir geçmişinin olduğunu savunan Karaduman, "Günümüzde bu ilkenin çiğnendiğini ve ülkenin önde gelen demokrat, Atatürkçü ve aydın kişilerin gereksiz bir yöntemle gözaltına alındıklarına şahit oluyoruz. Şener Eruygur, kaçması veya izini kaybettirmesi asla düşünülemeyecek tanınmış bir ülke aydınıdır. Bu nedenle gözaltına almak için seçilen yol, başlı başına bir yargısız infazdır. Şener Eruygur, Türkiye'de demokrasi dışı eğilimlerin en fazla ağırlık kazandığı dönemlerde bile, demokrasi safındaki kararlılığını sonuna kadar sürdürmüştür. Eruygur'u kapalı kapılar arkasında hedef gösterenlerin, demokrasi ve Atatürkçülük düşmanı emperyalizmin ve onun güdümündeki zavallılar olduğu görülmektedir. Bütün bunlar emperyalizmin Sevr'i diriltme planlarının sonuçları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bütün bu karanlık ve tehlikeli gelişmeler karşısında ADD olarak demokratik tepkilerimizi koruyacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?