4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Adı ormanla yaşıyor

TAPULU ARAZİSİNİ ORMANA BAĞIŞLADI ŞİMDİ ADI ORMANLA YAŞIYOR

TEMA Vakfı Erdemli Gönüllüleri, Silifke’ye bağlı Çatak Köyü'nde tapulu arazisini ormana bağışlayan merhum Arif Döndü’nün 7 dönümlük arazisine fidan dikti.

Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan TEMA Vakfı Erdemli Temsilcisi Haluk Gülle, sağlığında kendi tapulu arazisinin ormanlık araziye dönüştürülmesini isteyen Arif Döndü’nün adının bugün dikilen ağaçlarla yaşatıldığını belirtti.

Ebediyete göç eden köylünün dikilen fideleri hissedeceğine inandıklarını ifade eden Gülle, “Özel tapulu arazisine ormana dönüştürülmesini isteyecek kadar bilinçli insanlarımız günümüzde yok denecek kadar az. Arif amcamız adına yakışır bir şekilde benim bu topraklara borcum var diyerek buraları ormana çevirmiştir. Kendisini minnetle anıyoruz. O’nun gibi doğa dostu insanların çoğalması en büyük isteğimizdir” dedi.

Çatak Köyü muhtarı Mustafa Eren ise köylüleri Arif Döndü’nün örnek bir karar alarak tapulu arazisini ormana tahsis ettiğini belirterek, “Günümüzde ormanlar kesilerek tarım arazisine çevriliyor ve ormanlarımız yok oluyor. Ama köylümüz bunun tam tersini yaparak beklide tüm Türkiye’ye örnek bir davranışta bulundu. Buraya fidan dikmek için gelen bütün orman gönüllülerini kutluyoruz” diye konuştu.

Fidan dikimine aralarında Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu ile Sultan Akın İlköğretim Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 110 orman gönüllüsü katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:37:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 22:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?