5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Adil Aktay DSP'ye katıldı

Fabrikalar Caddesi üzerinde yer alan seçim bürosunda Mersin İçin Büyük Uzlaşma Hareketi üyeleriyle birlikte ortak bir açıklama yapan Adil Aktay, on binlerce insanın iradesini dikkate almayanların yarın söyleyecek sözü de olmayacağını ifade ederek, somut bir eylem planı üzerinde uzlaşmış, büyük bir 'Mersin koalisyonu' ile seçmenin önüne çıkmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Aktay, önümüzdeki günlerde önemli adımlar atılarak yaşanılan sürecin hızlanacağını dile getirdi.

Kendisinin de CHP'ye üye olduğuna işaret eden Aktay, "CHP, yeniden açıldığı Eylül 1992'den bu yana parti içerisinde yeraldım. Partimin büyüyüp güçlenmesi için mücadele ettim ve bana verilen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Tüm bunları yaparken de CHP yönetiminin yanlışlarını da eleştirmekten geri durmadım. Bu eleştirilerim nedeniyle cezalandırıldım.

Mevcut yönetimin parti içinde daha fazla demokrasi ve özgürlük talep muhalif seslere tahammülü olmadığını bilmez değildim. Ancak CHP yönetiminin, 'Büyük Uzlaşma Hareketi'ne yaklaşımını görünce şunu çok iyi anladım; aslında CHP yönetiminin halka da tahammülü yok" dedi.

Halka karşı tahammülsüzlüğün olduğu bir yerde her şeyin yapılabileceğini ancak demokratik siyasetin yapılamayacağını söyleyen Aktay, bu nedenle de CHP üyeliğinden ayrıldığını belirtti.

Adil Aktay, konuşmasının ardından Mersin İçin Büyük Uzlaşma Hareketi üyeleriyle birlikte yürüyüşe geçti. Aktay ve yandaşları, Fabrikalar Caddesi boyunca yürüyüp Hastaneler Caddesi üzerinde yer alan DSP Mersin İl Binası'na ulaştı. Burada DSP MKYK Üyesi Adem Topçu ve İl Başkanı Mehmet Canbaz tarafından karşılanan Adil Aktay, DSP saflarına katıldığını resmen açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunda da bulunan Aktay'a, İl Başkanı Cambaz; 'Büyükşehir Belediyesi Adayımız' diye hitap etti.
Adil Aktay'ın, önümüzdeki günlerde Mersin'e gelecek olan DSP Lideri Zeki Sezer'in de katılacağı bir törende adaylığının açıklanacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 16:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet güler IP: 78.163.61.xxx Tarih : 9.01.2009 14:13:33

heryerde sol birleşsin bağırtıları yükselirken mersinli sosyal demokratlar büyükşehiri akp ye verme uğraşı içindeler. adil beyde biliyorki o koltuğa oturamaz dsp ile tamamen bir intikam güdüsüyle hareket etmiş. pire için yorgan yakmak bu olsa gerek .