5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Adliyeye siyah çelenk

'ADALET' İÇİN ADLİYEYE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

Mersin'de, 'Cumhurbaşkanı'na gıyapta hakaret'le suçlanan ve kaçma ihtimali olması gerekçesiyle 44 gün cezaevinde kalan Oktay Avcu, Albay Dursun Çiçek'in serbest bırakılmasının çifte standart olduğunu iddia ederek üzerinde, "Herkese eşit adalet" yazısının olduğu siyah çelengi adliye girişine bıraktı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde araştırmacı-şair Oktay Avcu'nun adliye binası önünde açıklama yapıp yanında getirdiği çelengi binanın önüne bırakmasına izin verilmedi. Polis ile Avcu arasında kısa süreli tartışma tarafların uzlaşmasıyla son bulurken, Avcu da eylemini adliyenin hemen girişinde yer alan otoparkta yapmak zorunda kaldı. 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası olduğu ileri sürülen Albay Dursun Çiçek ile ilgili olarak İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş

olduğu, 'kaçma ihtimalinin olmaması' ve sabit ikametgahının olması yönündeki kararı yargıda çifte standart olarak nitelendiren Avcu, "Ülkemin yargıçlarının, ülkemin şairine, öğrencisine, sanatçısına, işçisine ve işsizine güvenmeyip konu üst düzey bürokrat veya askeri mensup olunca vicdanları sorgulayıp müsamaha göstermesi, bir yurttaş ve insan olarak içimi sızlatıyor, canımı acıtıyor" dedi.

Türkiye'de yargının vatandaşlara ayrı, bürokratlara ayrı bir muamele göstermesini istemediğini dile getiren Oktay Avcu, suçlunun her yerde suçlu, masumun da her yerde masum olduğunu belirterek yargının herkese eşit mesafede durmasını istedi. Avcu, "Ülkenin şairi olarak beni bir basın açıklaması sonucu, 'kaçma ihtimali var' diye 44 gün boyunca sorgusuz sualsiz cezaevinde tuttular. Benim kaçacağımı, korkak olduğumu kim, nasıl kanıtladı? Paşanın cesareti nereden anlaşılmış? Bu ülkede herkesin bir ikametgahı

var. İlgili mahkeme üyeleri suç işlemiştir. Suçluyu serbest bırakarak ülke vatandaşlarının canını acıtan, çifte standart uygulaması örneği göstermişlerdir. Yargının son hali canımı acıtıyor. Ülkenin şairine yapılan bir zulümdür" ifadelerini kullandı.

Avcu, açıklamasının ardından elindeki çelengi, adliyenin hemen karşısında bulunan parkta bir direğe bıraktı. Ardından da adliyeye girerek Cumhuriyet Savcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

'ADALET' İÇİN ADLİYEYE SİYAH ÇELENK BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 12:07:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 13:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?