4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ağaç kavunu alternatif oldu

AĞAÇ KAVUNU SİLİFKELİ ÜRETİCİLERE ALTERNATİF OLDU

Türkiye'nin meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan önemli üretim merkezlerinden Silifke'de alternatif ürün arayışları sürüyor.

Revaçta olan ve Türkiye'de fazla üretimi gerçekleştirilmeyen meyve sebzeleri üretmek için düğmeye basan İlçe Tarım Müdürlüğü çiftçileri de farklı ürün yetiştirmeye teşvik ediyor. Yaklaşık 6 yıl önce narenciye ürününe alternatif olarak deneme amaçlı yetiştirilmeye başlanan ve ağırlığı 1 ile 3 kilo arasında değişen ağaç kavununun kilosu 2 ile 2,5 TL arasında iç piyasaya satılıyor.

Türkiye'nin limon ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan Mersin ve ilçelerinde limon bahçelerinin kenarlarında yetiştirilmeye başlanan ağaç kavunu, tadı, zengin vitamine yapısı, iriliği ve mis gibi kokusuyla tüketilmeyi bekliyor.

Vitamin açısından oldukça zengin olan ve narenciye bahçelerinde de yetiştirilebilen ağaç kavununun diğer ürünlere de uyum sağlamasından memnun olduklarını açılayan Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, her üreticinin bahçesine dikebileceğini diğer narenciye ürünlerinden çok farklı bir yapısının olmadığını ifade etti.

Limon ve portakal bahçesinin içine diktiği ağaç kavunundan oldukça memnun olduğunu dile getiren üretici Bünyamin Şahin, "Biz bu ürüne bahçemizde deneme amaçlı ürettik. Bu da bahçeye uyum sağladı, iyi bir ürün olduğunu düşünüyor ve narenciyede alternatif olarak tavsiye ediyoruz" dedi.

AĞAÇ KAVUNU SİLİFKELİ ÜRETİCİLERE ALTERNATİF OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 10:12:05
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 17:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?