4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ağaç kovuğunda yeni hayat

AĞAÇ KOVUĞUNDA YENİ HAYAT

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Atoluğu mevkiinde 120 yaşındaki karaçam ağacının gövdesinde oluşan kovukta yetişen bir fidan, görenleri şaşkına çevirdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yıllardır zor doğa koşullarına karşı ayakta kalmaya çalışan yaklaşık 120 yaşındaki bir karaçam ağacının, çobanların tahribatı sonucu gövdesinde oluşan oyuğu, adeta yavrusunu yetiştirebilmek için bir yuva olarak kullandığını söyledi.

Bu durumu çok manidar bulduğunu ifade eden Gözükara, "Bu doğa olayı, küresel ısınma ve ikim değişiklinin şiddetle hissedildiği şu günlerde bize verilmiş bir mesaj gibi durmakta. Eğer şimdi 'dur' diyebilirsek hala doğa, insanoğlunun verdiği zararların ve bilinçsizliğinin yarattığı tahribatın geri dönüşünün mümkün olabileceğini göstermektedir. Bir tek ağacın yaşatma ve koruma gücü, kendi gövdesini yavrusu için yuva yapabilmesi bütün doğayı düşündüğümüzde muazzam bir gücü işaret etmekte. Yeter ki bizler doğaya yeterli fırsatı verelim, tüm canlılarla bir arada yaşayabilecek özeni gösterebilelim. Bizler yarattığımız tahribata 'dur' diyebilirsek; doğa her zaman kendi yaralarını saracak ve kendisini yenileyebilecek gücü sahiptir" dedi.

AĞAÇ KOVUĞUNDA YENİ HAYAT
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:56:05
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 18:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?