4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ağaca zarar verdi, 50 fidan dikti

AĞACA ZARAR VERDİ, 50 FİDAN DİKTİ

Mersin'in Silifke ilçesinde bir kişi, dikili ağaca zarar verdiği gerekçesiyle denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 50 adet fidan dikti.

Edinilen bilgiye göre, Mut Asliye Ceza Mahkemesi tarafından H.E. adlı kişiye, "Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar vermek" suçundan "Silifke ilçesi sınırları içerisinde 1 yıl süre içerisinde 50 adet ağaç dikmesine" karar verildi. Bunun, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilmesi sağlandı. Karar gereğince Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen 50 adet fidan, H.E. tarafından yeni eğitime açılan ve henüz bahçe

düzenlemesi olmayan Taşucu Anadolu Lisesi bahçesine, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü personeli ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü personeli gözetiminde 50 adet zeytin fidanı dikildi.

Yükümlülüğünü yerine getiren H.E., işlediği suçtan dolayı hakkında verilen kararı bu şekilde yerine getirmenin hem kendisine, hem okula, hem de öğrencilere katkısı olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:24:04
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 13:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?