2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ağaçlar ekonomiye kazandırılıyor

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında tahrip olan ağaçların kesilerek ekonomiye kazandırılmaya başlandığı bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı açıklamada, 7 Temmuz 2008 tarihinde Gülnar'da çıkan orman yangınıyla geniş orman alanlarının tahribat gördüğünü hatırlattı.

Yanan bu sahanın yeniden ekim ve dikim yoluyla ağaçlandırılarak tekrar ormanlaştırılması için, önce yanan ağaçların kesilerek sahanın boşaltılması gerektiğini kaydeden Gözükara, "Şu anda kesim, üretim, taşıma işi hızla yapılıyor. Yüzlerce işçi çadırlarını kurmuş, yanan örtüyü temizlemeye çalışıyor. Bununla beraber 20 kilometre yeni yollar yapılarak, kesilen emvallerin taşınması ve ağaçlandırılacak alanlara kolaylıkla ulaşım sağlanıyor. Kesilen ağaçlardan elde edilen tomruk, maden direk, sanayi odunu gibi ürünler, yangın sahasında tesis edilen geçici orman deposunda toplanıyor" dedi.

Yangın sahası içinde geçici orman içi depo tesis edildiğini ifade eden Gözükara, "Buradaki amacımız iş hızlandırmak ve biran evvel bu yanık sahadaki örtüyü boşaltarak ağaçlandırmaya hazır hale getirmektir. Yangın sahasından kesilen tüm emvalleri bu depoya naklediyoruz ve buradan pazara arz ediyoruz. Bu depoya getirilen emvallerin taşınması ve satışı bitene kadar depo faal halde kalacaktır. Bu depoya taşınan emvalleri 2009 yılının Nisan-Mayıs aylarına kadar satarak bitirmeyi hedefliyoruz. Yanık sahanın içine geçici depo tesis etmemizin sebebi kesilen ürünlerin taşıma mesafesinin kısa olmasıdır. Bu şekilde emval naklini hızlandıracağız ki, kısa sürede mallarımızı depoya indirip pazara arz edelim. Aynı zamanda emvalin kalitesinin bozulmadan ve sahayı da biran önce boşaltmak için bu depoyu tesis ettik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 14:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?