4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ağlatan tören

AĞLATAN TÖREN

Mersin'de 'Şehitler Günü' etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası' verildi.

Düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşanırken, şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar. Bir şehidin annesine yazmış olduğu mektubu, kızı salondakilere okurken, aileler şehit düşen çocuklarının resimlerini de ellerinden düşürmediler.

Mersin Valiliği tarafından Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Burada konuşan Vali Aksoy, şehit ve gazilerin vatan toprağı adına kanlarını döküp canları vererek bu toprakların kutsallığını bir kez daha öğrettiklerini, yapmış oldukları hizmetinse her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı. Türk milletinin

tarihin her döneminde vatanı aziz bildiğini ve bağımsızlığı uğruna da varlığını cömertçe feda ettiğini kaydeden Aksoy, "Böyle bir ulusun evlatları olarak hepimiz bu ulvi mertebeye erişmek için sıramızı bekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin bağımsızlığına ve vatanına göz dikenlere dün olduğu gibi bugün de gereken cevabın verildiğini, gelecekte de verileceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Aksoy, Türk milleti ve devletinin Atatürk'ün ifade etmiş olduğu gibi ilelebet yaşayacağını ve bunda en büyük payın yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu olan, gözünü kırpmadan canını verebilen şehitlerin olduğunu söyledi. Aksoy, konuşmasını da şöyle sürdürdü: "Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin huzurunda onlara söz veriyoruz ki;

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Konuşmaların ardından Bakanlar Kurulu tarafından kendilerine 'Devlet Övünç Madalyası' verilen 4 şehit ve 5 gazinin özgeçmişleri okundu.

Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü'nün eşi Serap Kömürcü kızlarıyla birlikte sahneye çıkıp Vali Hüseyin Aksoy'un elinden 'Devlet Övünç Madalyası'nı aldı. Şehidin 9 yaşındaki kızı Gizem Kömürcü ise babasının 1997 yılında askeri okuldayken annesine yazmış olduğu şiiri okudu. Kömürcü şiirini okurken, salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarına hakim olamadılar. Jandarma Er Yurdakul Alcan'a verilen madalyayı ise annesi Nazlı ve babası Duran Kömürcü aldı. Anne Nazıl Kömürcü, sahneye

kadın askerlerin desteğiyle çıkarken, elinden de oğlunun resmini düşürmedi. Vali Aksoy, şehit annesi ve babasının sahnede ellerini öpüp madalyalarını takdim etti.

Öte yandan Bakanlar Kurulu'nca alınan karar kapsamında 'Devlet Övünç Madalyası'na layık görülen şehit ve gazilerin isimleri şöyle: Mustafa Kömürcü, Sedat Damburacı, Rasim Eser, Yurdakul Alcan, Yasin Dimli, Yakup Kaytan, Saadettin Kaçar ve Ahmet Yener Uysal.

Tören sonrasında şehit anneleri, terör sebebiyle akan gözyaşlarının artık dinmesini isterken, kendilerine verilen madalyalarla birlikte şehit düşen evlatlarıyla bir kez daha gurur duyduklarını dile getirdiler.

AĞLATAN TÖREN
AĞLATAN TÖREN
AĞLATAN TÖREN
AĞLATAN TÖREN
AĞLATAN TÖREN
AĞLATAN TÖREN
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:21:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?