3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Ahilik Haftası' kutlanıyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ahilik kavramının Türk toplumu açısından oldukça önemli olduğunu ve gelecek kuşaklara da aktarılması gerektiğini vurguladı.

Mersin'de 'Ahilik Kültürü Haftası' kutlama etkinlikleri başladı. Bu kapsamda da Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu.

Daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile ortaklaşa kutlanan 'Ahilik Kültürü Haftası'nın, yapılan düzenlemelerin ardından bu yıl Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü ile ortaklaşa kutlandığını hatırlatan Talat Dinçer, etkinliklerin Mersin'de bir hafta boyunca devam edeceğinin de bilgisini verdi.

Ahiliğin Anadolu'da yaşayan Türklerin esnaf ve sanatkarlarının birliğini, çalışma esas ve usullerini belirleyen, sosyoekonomik bir kurum olduğuna işaret eden Dinçer, ahiliğin esnaf ve sanatkarlar açısından da oldukça önemli olduğunu ve çok güçlü bir yapı olarak da öne çıktığını dile getirdi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, ahilik kavramının geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugün de toplumdaki yerini koruduğunu belirterek, ahiliğin gelecek kuşaklara aktarılması noktasında yapılan çalışmaların da önemli olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, ahiliğin temelinde disiplin ve iş ahlakının yattığını ifade ederek, bu noktada da 'Ahilik Kültür Haftası'nın ahiliğin yaşatılması anlamında önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?